junij 4, 2019

Dobrodelna jadralna regata konjiških Lionsov

Lions klub Slovenske Konjice je pripravil 13. regato Lions Rally. Navtičnega dogodka se je udeležilo sto jadralcev, zmagali so Konjičani. Rdeča nit regate je bila poleg tekmovanja in druženja humanitarnost. Med drugim so zbirali denar za morske počitnice otrok.

Tole so konjiški zmagovalci jadralske regate. (Foto: Lions klub Slovenske Konjice)

Jadrali po Dalmaciji
»Regate z izhodiščem v marini Dalmacija v Sukošanu in jadralnim akvatorijem severne Dalmacije med Zadrom in Dugim otokom se je udeležilo 100 jadralcev, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 8.000 evrov,«
so sporočili iz Lions kluba Slovenske Konjice in dodali, da bodo z njimi tradicionalno podprli socialni projekt »Mirno Morje 2019«, na katerega bodo poslali posadko otrok osnovnih šol s spremljevalci iz lokalnega okolja in jim omogočili enotedenske aktivne počitnice na Jadranu. Nekaj denarja bo tudi za ostalo humanitarno dejavnost kluba, med drugim za projekt Botrstvo in za podelitev enoletnih štipendij.

Prehodni pokal spet doma
Sicer pa so v Lions klubu Slovenske Konjice posebej ponosni, da so po devetih letih v svojo vitrino znova vrnili prehodni pokal. Zmaga na Lions rally-ju je namreč pripadla njihovi ekipi s krmarjem Stankom Kolarjem. Tudi drugo mesto so zasedli Konjičani, in sicer ekipa Andreja Kuka. Tretji so bili Novomeščani. »V spremljevalnem programu regate je bil tudi dvodnevni turnir v balinanju, prstomet. Zmago je osvojila ekipa Lions kluba Konjice pod vodstvom člana kluba Danija Vrečka so še sporočili konjiški Lionsi. (AD)