avgust 25, 2023

Sejem Agra: 1700 razstavljavcev iz 35 držav

Gornja Radgona se bo prelevila v središče svetovnega kmetijskega dogajanja. Na 61. mednarodnem sejmu Agra se bodo od jutrišnje sobote, 26., do četrtka, 31. avgusta srečali razstavljavci z vsega sveta, da bi predstavili in odkrili inovacije, sklepali partnerstva in ohranjali dragocene tradicije.

V sejemskih vrtovih, ki so jih uspešno sanirali po nedavnih poplavah, bodo obiskovalci deležni vpogleda v sonaravne prakse in dragocene strokovne nasvete. (Foto: FB Pomurski sejem)

Na sejmu inovacije, nasveti in okusi
Na razstavišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni bo jutri vrata odprl 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. V šestih dneh, do prihodnjega četrtka, se bo predstavljalo 1700 razstavljavcev iz 35 držav. Indija ima tokrat častno vlogo države partnerke, predstavljajoč svojo izjemno tradicijo kmetijske pridelave in živilske proizvodnje. Na skupnih prostorih se bodo predstavljali tudi Bolgarija, Črna gora, Severna Makedonija, Madžarska, Kosovo, Avstrijska Štajerska, Ukrajina in Senegal. Vključenost različnih držav dodaja širino in pestrost dogodka, poudarja Sandra Sedmak, vodja komerciale na Pomurskem sejmu, in napoveduje, da Agra prinaša temeljne novosti s področij tehnike, opreme in sredstev za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo.

Agra pa ni zgolj razstava, temveč prava izkušnja. Pomembno vlogo pri njenem uspehu igrajo poleg razstavljalcev tudi drugi ključni akterji, napoveduje Sedmakova:

Dogajanje bodo tradicionalno spremljala strokovna in stanovska srečanja, a to ni vse.


Agra bo priložnost tudi za promocjo ponudnikov kmetijskih pridelkov in izdelkov. (Foto: fb Pomurski sejem)

Podpora kmetom in uživanje v sejemskem doživetju
Agra je po navedbah Sedmakove z bogatimi vsebinami pomembna za slovensko kmetijstvo in prehrano, saj prinaša inovacije, mednarodne povezave in znanje. Potrošnikom, ki želijo varno in kakovostno hrano, pa predstavlja najboljše tradicije, novosti ter odlične pridelke kulinarike in vin. Sejem ne bo razočaral niti s svojim zanimivim programom predstavitev in atraktivnimi nakupovalnimi priložnostmi, izpostavlja Sandra Sedmak.

Na Pomurskem sejmu upajo, da jih bo na Agri obiskalo čim več obiskovalcev, ki bodo tako podprli slovenskega kmeta in kmetijstvo, pravi Sedmakova:

Sejem Agra bo odprt od 9. do 18. ure vsak dan od sobote do četrtka. Vstopnice je mogoče kupiti tudi preko spleta. Več informacij najdete na povezavi. (SP)