oktober 20, 2023

Katera podjetja so prejela štajerske gospodarske oskarje?

Prvič so jih podelili

Znani so prejemniki štajerskih gospodarskih oskrajev. Letos sta jih prvič podelila Štajerska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Celje. S projektom želita nagraditi najboljša podjetja v celotni štajerski regiji.

Prejemniki štajerskih gospodarskih oskarjev. (Foto: RGZ Celje)

»V Regionalni gospodarski zbornici Celje smo povabilo Štajerske gospodarske zbornice za skupno nagrado štajerski gospodarski oskarji sprejeli z velikim odobravanjem, saj želimo prispevatii k večjemu povezovanju in sodelovanju, ki bo koristilo našim podjetjem in obenem prepoznavalo njihove napore, posebne dosežke pa nagrajevalo na osnovi strokovnih kriterijev in kredibilnih strokovnih komisij,« je ob predstavtvi projekta maja letos dejal predsednik Regionalne gospodarske zbornice Celje Izidor Krivec.

Ta teden so na slovesnosti v Mariboru razglasili prejemnike štajerskih gospodarskih oskarjev, ki so jih podelili v več kategorijah.

Oskraja za štajerskega ZAPOSLOVALCA je dobilo ptujsko podjetje Intera. »V podjetju Intera ubirajo izjemno inovativne, do sedaj še nevidene poti pri delu z zaposlenimi, s čimer postajajo vzor in inspiracija za mnoga podjetja v regiji in širše,« je med drugim v obrazložitvi zapisala komisija. Za tega oskarja sta bila med 24 prijavljenimi podjetji nominirana še Aplast iz Ložnice pri Žalcu in Terme Olimia iz Podčetrtka.

Oskarja za NAJPERSPEKTIVNEJŠE podjetje je dobil MOS Invest iz Mestinja, ki je lani ustvaril več kot 902.000 evrov prihodkov, dobrih 430.000 evrov neto dobička in skoraj 340.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega. »Poslovni kazalci podjetja MOS Invest za leto 2022 odražajo kvalitetno rast. Odlikuje jih fleksibilnost, visok dobiček ter izjemno smeli razvojni načrti tudi na področju investicij v obnovljive vire energije, kjer že v letu 2023 pričakujejo promet v višini okoli milijona evrov,« piše v obrazložitvi. Nominirana sta bila še Gradnje plus iz Lenarta v Slovenskih goricah in N.E.S. iz Maribora.
V sredini kipca, štajerskega gospodarskega oskraja, je rezina vinske trte – najstarejše na svetu, ki simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom. (Foto: ŠGZ)

Štajerskega oskarja med MIKRO in MALIMI podjetji so podelili mariborskemu podjetju Primus gradnje. V argumentaciji izbora je komisija med drugim zapisala: »Primius gradnje d.o.o Maribor odlikuje skrb za stalno prilagajanje zahtevam okolja in investitorjev ter trajnostni odnos do stanovanjske gradnje. To jim zagotavlja obstoj in stalni razvoj.« Nominirani sta bili še podjetji IPI iz Rogaške Slatine in Mojstrovina iz Slovenske Bistrice.

Med SREDNJE VELIKIMI podjetji je kipec, v sredini katerega je rezina vinske trte, ki simbolizira uspešnost in dosežke, je zmagal Kronoterm z Gomilskega. »Družbo Kronoterm odlikuje izjemno visoka učinkovitost njihovih naprav, posebno pozornost namenjajo skrbi za okolje ter uporabniku prijaznemu upravljanju z napravami, kar jim omogoča vgrajena pametna inteligenca. So med vodilnimi tovrstnimi proizvajalci v svetovnem merilu,« pravi komisija. Nominirani sta bili še podjetje Marovt iz Stranic in Merkscha iz Celja.

Oskar med VELIKIMI podjetji je šel v Slovensko Bistrico, v družbo Impol 2000, ki je komisijo prepričala »s svojo strategijo in premišljenimi sklopi poslovnih odločitev, kam in kako na dolgi rok investirati sredstva, čas, energijo, veščine, kreativni potencial ter druge vire organizacije.« Zapisali so še, da so uspehi Impola plod te strategije in premišljenega sprejemanja zahtevnih odločitev. V tej kategoriji sta bila nominirana še Perutnina Ptuj in Silkem s Kidričevega. (AD)