avgust 11, 2023

Kdaj in kje bodo v prihodnjih dneh odprte trgovine?

V ponedeljek bo dan solidarnosti in s tem dela prost dan. Državljani so vabljeni, da po svojih močeh priskočijo na pomoč prizadetim v poplavah. Zaradi zagotavljanja osnovnih dobrin in tehničnega blaga bodo po posebnem razporedu odprte tudi trgovine. Preverili smo njihov delovni čas.

Preverili smo, kako bodo v teh dneh odprte trgovine (Foto: Štajerski val)

Že prejšnji teden so trgovine po državi lahko poslovale. Ta vikend z dnevom solidarnosti in praznikom Marijinega vnebovzetja ponuja štiri dela proste dni za pomoč sodržavljanov, ki so utrpeli posledice poplav, trgovine pa bodo obratovale različno.

Največji slovenski trgovec Mercator bo v nedeljo odprl nekaj trgovin na prizadetih območjih, med drugim v Celju, Mozirju, Šmarnem ob Paki, Dravogradu, Slovenj Gradcu in Črni na Koroškem. Njihov delovni čas bo med 8. do 13. uro. Med drugim bosta v tem času odprta tudi Mercatorjeva centra tehnike in gradnje v Žalcu in Prevaljah. Trajno so zaprti njihovi marketi v Nazarjah, Laškem, Litiji in supermarket Medvodah. 

Trgovine Spar in Interspar bodo v ponedeljek odprte od 8. do 13. ure, zaprte pa v nedeljo in na praznik Marijinega vnebovzetja, razen v poslovalnicah Muta in Komenda. Do nadalnjega je zaprta njihova trgovina v Nazarjah, ki je bila uničena v poplavah.

Trgovine Tuš bodo odprte različno, razpršeno bodo delovali tako v nedeljo, ponedeljek in tudi torek. Katera poslovalnica kateri dan, preverite na povezavi.

Poslovalnice trgovin Jager bodo odprte v ponedeljek, in sicer do 14. ure. V nedeljo bodo odprte njihove trgovine na najbolj prizadetih območjih.

Iz trgovin Hofer so sporočili, da bodo v nedeljo njihove poslovalnice odprte med 8. in 15. uro, v ponedeljek in na praznični torek pa zaprte.

Podoben delovni čas bo v Lidlu, kjer bodo poslovalnice zaprte v ponedeljek in torek. V nedeljo bo med 8. in 12. uro odprtih dvanajst poslovalnic, med drugim na Mariborski v Celju, v Velenju in Ravnah na Koroškem.

V nedeljo bodo odprte vse enote trgovine Kea v Savinjski dolini (Rečica, Radmirje, Šmartno, Gornji Grad, Ljubno in Luče), in sicer od 8. do 12. ure. Na ponedeljkov dan solidarnosti bodo med 8. in 13. uro odprte vse njihove trgovine. Na Marijino vnebovzetje bodo trgovine Kea zaprte.

Eurospin bo deloval po ustaljenem urniku; v nedeljo bodo njihove poslovalnice zaprte, v ponedeljek pa odprte med 8. in 20. uro. Bo pa zaprta poslovalnica v Nazarjah, ki jo je opustošilo neurje.

Nakupovalno središče Citycenter Celje bo v ponedeljek, 14. avgusta, odprto med 8. in 13. uro. Poslovale bodo naslednje prodajalne: Interspar, Baby center, Art, DM, Lekarna Celje, Mc Donalds, Müller, Vitapur in Telekom. Prilagojen ponedeljkov poslovalni čas bo veljal tudi v ostalih SES-ovih nakupovalnih središčih v Sloveniji: Europark Maribor, Citypark Ljubljana, Aleja Ljubljana in Center Vič Ljubljana.