november 17, 2023

Na Rogli in Treh kraljih v smučarsko sezono z novima sedežnicama

V dveh pohorskih smučarkih centrih so v pričakovanju novosti, ki jih prinaša letošnja smučarska sezona. Na Rogli upajo, da bo 11-milijonska investicija v infrastrukturo omogočala turizem za celo leto. Tudi na Treh kraljih pričakujejo, da bo 3,8 milijona evrov vredna naložba obogatila tako zimsko kot poletno turistično sezono.

Dela na Mašinžagi so bila končana v predvidenem roku. (Foto: FB Unitur)

Pogodbeni rok za dela v parku Mašinžaga na Rogli je bil sredi novembra. Direktorica Uniturja Barbara Soršak je za naš radio povedala, da so tekla skladno s časovnico in so tako že končana:

Ta se bo predvidoma začela v prvem tednu decembra, seveda, če bo to dovoljevalo vreme. Soršakova dodaja:

Zagotovo pa bodo lahko obiskovalci Rogle že čez nekaj tednov preizkusili osrednjo novost - sodobno 6-sedežnico:

Ta sedežnica bo obratovala tudi v poletnih mesecih, takrat bo namreč v hitrejšem tempu prevažala pohodnike, gorske kolesarje in uporabnike letečega tobogana, ki je najdaljši v Evropi.

Leteči tobogan, ki bo kmalu lahko sprejel prve atrakcije željne obiskovalce (Foto: FB Unitur)

Na Rogli so sicer že začeli predprodajo letošnjih smučarskih vozovnic. V redni prodaji boste za dnevno karto odšteli 43 evrov, v predprodaji pet evrov manj. Barbara Soršak ob tem pravi, da v Uniturju že razmišljajo o novih vlaganjih v park Mašinžaga.

Z novo 4-sedežnico na Tri Kralje v sredini decembra
Precejšnjo preobrazbo bo s pridobitvijo nove 4-sedežnice in spremljajočo infrastrukturo doživel tudi Rekreacijsko turistični center Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico. Naložba, vredna približno 3,8 milijona evrov, omogoča prestrukturiranje smučišča v celoletno turistično središče. Za ta pomemben projekt je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prispevalo 3 milijone evrov. Direktor centra Aleš Juhart zagotavlja, da je gradnja sedežnice v zaključni fazi, odprta bo predvidoma v sredini decembra:

Naložba je prinesla tudi butično doživljajsko in adrenalinsko ponudbo na Treh kraljih. Ta vključuje nov lokostrelski poligon, dve plezalni steni in bike park s spusti z Velikega vrha, ki bodo popestrile doživetja obiskovalcev tudi v toplejših mesecih:

RTC Jakec Trije kralji tako še utruje sloves celoletnega turističnega centra. V centru so že v preteklih sezonah dosegli okoli 55 odstotkov vseh prihodkov v poletni sezoni, razlaga Juhart:

Nova infrastruktura s sedežnico in površinami za rekreativne dejavnosti na Treh kraljih bo pomembna za razvoj celotne turistične destinacije Pohorje. (ViP, SP)


Z novo infrastrukturo bodo na Treh kraljih obogatili tako zimsko kot poletno turistično sezono. (Foto: FB RTC Jakec Trije kralji)