april 22, 2024

Načrti Term Olimia: Razširitev bazenov in nov hotel

V Termah Olimia bodo izvedli obsežne naložbe, ki bodo znatno razširile njihove bazenske zmogljivosti ter dodale novo dimenzijo njihovi ponudbi. Načrtujejo gradnjo novega družinskega hotela, poleg tega pa širijo bazenski kompleks ob Hotelu Breza. Skupna vrednost teh projektov znaša med 30 in 35 milijoni evrov.

Takšen bo nov družinski hotel v Termah Olimia. (Foto: Terme Olimia)

Bazenski kompleks v Hotelu Breza že to jesen
Gradbena dela za razširitev bazenskih zmogljivosti ob Hotelu Breza v Termah Olimia v Podčetrtku so se začela februarja. Prokurist term Vasja Čretnik razlaga, da so se za naložbo odločili zaradi stalnega naraščanja obiska in posledične prezasedenosti obstoječih bazenov. Nova infrastruktura bo razbremenila preostale bazene v Termah Olimia. Po napovedih Čretnika načrtujejo izgradnjo dveh novih bazenov, in sicer plavalni bazen v velikosti 25 krat 10 metrov in sprostitveni bazen s podvodnimi masažami, ob katerem bo tudi majnši otroški bazen z igrali. V zgornjem nadstropju bazenskega kompleksa pa bodo tri savne s prostori za počitek. Če bo vse potekalo po načrtih, bodo prenovljeni bazeni v Hotelu Breza sprejeli prve kopalce že pred koncem tega leta. Naložba bo stala približno pet milijonov evrov. 
Projekcija novega bazenskega komplesa v hotelu Breza. (Foto: Terme Olimia)

Družinski hotel do spomladi 2026
Poleg razširitve bazenskega kompleksa v hotelu Breza, Terme Olimia tudi načrtujejo tudi gradnjo novega družinskega hotela, ki je v fazi projektiranja. Čretnik napoveduje, da bo ta faza končana do jeseni, nato bo sledil izbor izvajalca del, gradnja pa se bo začela predvidoma v začetku leta 2025. Hotel s štirimi zvezdicami superior bo ponujal okoli 145 sob in bo prilagojen družinam z otroki, od najmlajših do zgodnjih najstnikov. Poleg namestitvenih kapacitet bo hotel ponujal tudi bogat animacijski program, različne igralnice in prostore za ustvarjanje, ter se bo povezoval s programi, ki jih že ponuja Termalija Family Fun. Hotel bo umeščen med Aparthotelom Rosa in Vasjo Lipa, obdan bo z gozdom in bo imel neposreden dostop z glavne ceste, kakor tudi povezavo s termalnimi bazeni, napoveduje Čretnik.



Nov družinsko hotel se bo dopolnjeval s programi Termalije Family Fun. (Foto: Terme Olimia)

Cilj: izboljšanje izkušnje gostov
Za gradnjo družinskega hotela so se v Termah Olimia odločili, ker na trgu obstaja povpraševanje za tovrstno ponudbo, obenem pa želijo funkcionalno zaključiti posamezne vsebinske sklope, ki sodijo skupaj. Novi hotel bo s svojo ponudbo povezan na bazenski del Termalija Family Fun, Hotel Sotelia bo postopoma prešel v hotel samo za odrasle v kombinaciji z Wellnessom Orhidelia, medtem ko bo Hotel Breza navezan na novi bazen ob Brezi. Tako bo vsaka struktura gostom omogočila optimalno izkušnjo brez motenj drugih, kar bo povečalo zadovoljstvo gostov na višji ravni, razlaga Vasja Čretnik.

 

Čretnik pričakuje, da bodo nov hotel odprli spomladi leta 2026. Naložbo v izgradnjo hotela skupaj s povezovalnim hodnikom, nakupom zemljišča, projekti in vsem ostalim, ocenjujejo na 25 do 30 milijonov evrov.


Nov bazenski kompleks bo zrasel med Hotelom Breza in parkirno hišo Term Olimia. (Foto: Terme Olimia)