november 23, 2023

Slovenska Bistrica: Komunala na poti k modernizaciji z novo poslovno stavbo

Komunala Slovenska Bistrica načrtuje velik korak naprej – gradnjo nove upravne stavbe. Direktor Maksimiljan Tramšek razkriva vizijo združitve vseh komunalnih dejavnosti na eni lokaciji, kar bo prineslo boljše pogoje za stranke in zaposlene.

Komunala Slovenska Bistrica bo inovativno upravno stavbo v v industrijski coni Slovenska Bistrica zgradila od septembra leta 2025. (Foto: Komunala Slovenska Bistrica)

Učinkovitejše delovanje pod eno streho
Komunala Slovenska Bistrica
načrtuje gradnjo nove, sodobne upravne stavbe. Objekt, za katerega so že pridobili zemljišča in pravnomočno gradbeno dovoljenje, bo zrasel v industrijski coni v Slovenski Bistrici. "Zgraditi nameravamo novo poslovno upravno stavbo na 1.500 kvadratnih metrih, z načrtovanimi 4.000 m2 pokritih površin za skladiščne prostore, 1.500 nadstreškov za službena vozila in nadstreške za tovorno mehanizacijo ter tovorna vozila," pojasnjuje direktor komunale Maksimiljan Tramšek. Poudarja, da se bodo službe in vozni park komunale, ki so trenutno razpršeni na dveh lokacijah, z gradnjo nove poslovno upravne stavbe preselili na eno mesto.

Prihodnost z boljšo dostopnostjo in trajnostjo
"Nova stavba bo dostopna invalidom ter prijaznejša za stranke in zaposlene. Arzenal orodja, materiala in voznega parka bo ustrezno skladiščen in parkiran pod nadstreški, kar bo preprečilo vpliv neugodnih vremenskih razmer, kot je to danes," napoveduje Tramšek. Naložba v nov objekt bo po njegovih ocenah znašala približno 7 milijonov evrov, denar pa bo Komunala Slovenska Bistrica zagotovila iz lastnih virov. Tramšek dodaja, da je razpis za izvajalca del načrtovan za začetek prihodnjega leta, gradnja naj bi se začela septembra, predvidoma pa bo trajala eno leto. (SP)
V novi upravni stavbi bodo nameščene vse službe za celovit servis vseh občanov. V pritljičju bodo dejavnosti za občane, vključno z informacijsko točko, v nadstropju bodo prostori za upravo. (Foto: Komunala Slovenska Bistrica)