september 15, 2023

V Steklarni Rogaška bodo odpuščali

Steklarna Rogaška je napovedala odpuščanja. Pravijo, da bodo del širšega krčenja zaposlenih v celotni skupini Fiskars, kjer bo ob delo 400 ljudi. Uradna številka odpušnja v steklarni v Rogaški ni znana.

Steklarna Rogaška bo odpuščala (Foto: Štajerski val)

"Kot del skupine Fiskars načrtujemo poenostavitev naše organizacijske strukture, da bi podprli nadaljnjo transformacijo podjetja in povečali učinkovitost. Načrtovane spremembe vključujejo nadaljnjo krepitev vloge poslovnih področij in blagovnih znamk ter zamik nekaterih osrednjih funkcij skupine. Družba še posebej načrtuje poenostavitev globalne organizacije dobavne verige, da bi povečala učinkovitost in zagotovila konkurenčnost," so za naš radio o napovedanih odpuščanjih sporočili iz Steklarne Rogaška. Zapisali so še, da naj bi zaradi načrtovanih organizacijskih sprememb v celotni skupini ukinili približno 400 delovnih mest.

Koliko med njimi jih bo v Steklarni Rogaška, ki je v lanskem letu v povprečju zaposlovalo 830 ljudi, še ne morejo povedati, so pa zapisali: "Ko bo načrtovanje napredovalo, bomo tesno sodelovali z našimi zaposlenimi in predstavniki zaposlenih, da bi zagotovili, da so v celoti obveščeni in se lahko posvetujejo o predlogih. Postopki in časovni načrti se razlikujejo glede na države in funkcije. Podrobnosti procesov, dokler tečejo, ne komentiramo.”

Po naših informacijah naj bi sicer v Rogaški delo izgubilo okoli 140 zaposlenih. Neuradno naj bi steklarna število zaposlenih sicer krčila tudi zaradi slabšega poslovnega izida v lanskem letu. Kot je razvidno iz poročila na Ajpesu, je podjetje lansko leto končalo v rdečih številkah, z okoli 5,6 milijona evrov izgube. 

Z vprašanji smo se na Štajerskem valu obrnili tudi na sindikat v Steklarni Rogaška. Predsednik Stjepan Križan pojasnjuje, da so bili zaposleni o odpuščanjih obveščeni na sestanku v sredo, a z več uradnimi informacijami trenutno ne razpolaga. Pogovore naj bi opravili v prihodnjem tednu. (AD, ViP)