september 26, 2023

V Vojniku zaživel Mik-ov center za razvoj in inovacije

Center prinaša 100 novih zaposlitev

Podjetje Mik Celje, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo prezračevalnih sistemov, je včeraj v Vojniku odprlo nov center za razvoj in inovacije z Inštitutom dr. Petra Novaka. Na slavnostnem odprtju ni manjkalo znanih imen iz političnega in gospodarskega sveta, pa tudi glasbenih zvezd.

Trak so prerezali (od leve proti desni) direktor podjetja Mik Celje Franci Pliberšek, predsednica RS Nataša Pirc Musar, predsednik Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik in izvršna direktorica podjetja Mik Celje Branka Viltužnik. (Foto: Štajerski val

Slavnostnega odprtja novega Razvojnega centra Mik, v katerem bosta delovala še Inštitut dr. Petra Novaka in podjetje prezračevalnih naprav MIKrovent, se je udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je ob tem poudarila pomen vlaganj v razvoj, inovacije in trajnostno prihodnost slovenskega gospodarstva. Dodala je:


Zbrane je nagovorila predsednica RS Nataša Pirc Musar. (Foto: Štajerski val)

Mikov razvojni center z inštitutom dr. Petra Novaka, ki so ga poimenovali po lani preminulem mentorju direktorja podjetja Mik Celje Francija Pliberška Petru Novaku,  se razprostira na 6400 kvadratnih metrih. Pliberšek je v nagovoru dejal:


Direktor podjetja Mik Celje Franci Pliberšek se je v nagovoru sprehodil skozi svojo 33-letno poslovno pot. (Foto: Štajerski val)

Nova pridobitev je med drugim prinesla tudi prostore za mlada in zagonska podjetja, ob tem pa odpira 100 novih delovnih mest za mlade visoko izobražene kadre.


Nov Razvojni center Mik z Inštitutom dr. Petra Novaka stoji nasproti sedeža podjetja Mik Celje v Vojniku. (Foto: Štajerski val)

Nova pridobitev, za katero so temeljni kamen položili marca lani, v začetku letošnjega leta pa so načrte predstavili javnosti, je stala okoli 21 milijonov evrov. V spodnji galeriji si poglejte nekaj utrinkov z včerajšnjega slavnostnega odprtja, ki so ga med drugim popestrili glasbeniki Petar Grašo, Nina Pušlar, Modrijani, Nuša Derenda, Marko Vozelj, Kvartopirci, Vivere, Vili Resnik, Miran Rudan, Oto Pestner, Uroš Perič, Maja Keuc, Bepop Ladies, Godalni kvartet C’est La Vie in Diamanti, si poglejte v spodnji galeriji. (NS)