marec 3, 2021

Izjava o šentjurskih Ipavcih je ISKRA MESECA FEBRUARJA

Dobili smo ISKRO MESECA FEBRUARJA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava Melite Methans Šarlah, o veličini skladateljev Ipavcev in Šentjurju kot zibelki slovenske glasbe. Dobila je naziv ISKRA MESECA februarja.

Izjava Judite Methans Šarlah je iskra meseca februarja. Zdaj se bo potegovala še za naziv iskra leta.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

Koronakriza, dobrosrčnost in kultura
V februarju, najkrajšem mesecu leta, smo dobili 4 iskre tedna. To so bile izjave lastnice frizerskega in kozmetičnega salona Studio B v Ločah Barbare Podgrajšek o negotovih časih za podjetnike in začaranem krogu koronakrize, vodje oddelka za družbene dejavnosti na šentjurski občini Judite Methans Šarlah, ki je ob vseslovenskem letu Josipa Ipavca izpostavila, da je Šentjur zaradi skladateljev Ipavcev zibelka slovenske glasbe, članice Lions kluba Konjice Vita in vodje projekta dobrodelne akcije zbiranja denarja za družino Dolar s Stranic Simone Vrečko o veliki dobrosrčnosti Slovencev ter učiteljice razrednega pouka na Podružnični osnovni šoli Vrh nad Laškim Klaudije Košenina, ki je spregovorila o tem, kaj je drugače po vrnitvi učencev v šole.

Vsem iskram tedna lahko prisluhnete TUKAJ.

In katera izjava je dobila največ vaših glasov? To je izjava Judite Methans Šarlah, ki je tako postala ISKRA MESECA FEBRUARJA:

In kaj je avtorica iskre meseca povedala, ko jo je ob razglasitvi poklical Silvester Javornik? 

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, ELEKTRIČNO PONEV ISKRA, je žreb namenil Metodu Kovaču iz Šentjurja. Čestitke!