september 8, 2022

ISKRA MESECA AVGUSTA šmarskemu župniku

V avgustu ste poslušalci Štajerskega vala in bralci naše spletne strani z glasovanjem izbrali 5 isker tedna. Med njimi je največ vaših glasov dobila izjava šmarskega župnika Damjana Ratajca, izrekel jo je ob koncu večletne prenove farne cerkve. Njegova izjava je postala ISKRA MESECA AVGUSTA.

Avgusta vas je med vsemi tedenskimi iskrami najbolj prepričala izjava župnika iz Šmarja pri Jelšah Damjana Ratajca.

Katere so bile torej iskre tedna v avgustu? Predsednik Ribiške družine Ljubno ob Savinji Gregor Križnik je opozoril na vpliv vremenskih razmer na ekostistem, šmarski župnik Damjan Ratajc je v svoji izjavi poudaril pomen sodelovanja pri zahtevni prenovi cerkve v Šmarju pri Jelšah, osnovnošolka Tineja Juren Gaberšek se je v svoji izjavi med počitnicami veselila novega šolskega leta, pevka in voditeljica Darja Gajšek je spregovorila o svojih najljubših koncertih, ravnatelj srednje šole za gostinstvo in turizem Iztok Leskovar, pa je izpostavil nevarnosti družbenih omrežij za mlade. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse vaše glasove in največ jih je dobila izjava Damjana Ratajca. Šmarski župnik je v njej poudaril, da cerkev v Šmarju ne bi bila obnovljena, če krajani ne bi stopili skupaj. Ta izjava je postala ISKRA MESECA AVGUSTA:

Po razglasitvi je Damjana Ratajca poklical Silvester Javornik:

Naša akcija tudi nagrajuje, žreb je določil, da nagrado našega pokrovitelja akcije, brezžični ročni sesalnik Iskra, dobi Urška Gril iz Šentjurja. Čestitke!

Zdaj imamo že osem mesečnih finalistk, do konca leta bomo dobili še štiri in med njimi boste izbrali ISKRO LETA 2022.