marec 15, 2022

Na celjski gledališki oder se vračajo Dnevi komedije

Nocoj naj bi se na odru Gledališča Celje začeli jubilejni, 30. Dnevi komedije. A njegov začetek so morali zamakniti za en dan. Edini festival v Sloveniji, posvečen temu žanru, bo sicer postregel s komedijskimi stvaritvami v lanskem in predlanskem letu. Festival ima tudi nekaj posebnosti.

Zaključek letošnjih Dnevov komedije bo 26. marca, ko bodo med drugim podelili žlahtne nagrade. (Foto: Radio Štajerski val)

Dnevi komedije se bodo zaradi bolezni v enem od ansamblov namesto danes začeli jutri. Do 26. marca bo oder Gledališča Celje rezerviran za komedijo in edini tovrstni festival pri nas, Dneve komedije. Letos bo postregel z devetimi tekmovalnimi predstavami, ki se bodo potegovale za žlahtne nagrade. Podrobneje lahko o programu prisluhnete TUKAJ, o predstavah smo se namreč ob eni izmed minulih drugih jutranjih kav pogovarjali s selektorico festivala Tatjano Doma. V spodnjem posnetku pa prisluhnite pogovoru Nine Slak in upravnice Gledališča Celje Tine Kosi, v katerem med drugim izveste, katere so še nekatere posebnosti letošnjih Dnevov komedije. (NS)