junij 2, 2023

V celjskem gledališču se bodo poklonili svojemu mestu

Predstavili so repertoar za novo sezono

Slovensko ljudsko gledališče Celje je razgrnilo repertoar gledališke sezone 2023/2024. Prinaša številne novosti in izzive, kot rdečo nit pa si je upravnik gledališča Miha Golob zadal preizpraševanje o okolju, v katerem gledališče ustvarja. 

Tudi v novi sezoni bodo v gledališče vabili vse generacije. (Foto:Štajerski val)

To je prva sezona, ki jo je oblikoval nov upravnik. Kot pravi, se želi s knežjim mestom bolje spoznati, prav tako igralski ansambel, saj se večina na delo v Celje vozi iz Ljubljane ali Maribora. Ob tem Miha Golob razlaga:

Golob ob tem napoveduje tudi prvi dve premieri nove sezone. Odprli jo bodo s predstavo Druga preteklost:

Septembra načrtujejo še premiero predstave Juriš, ki bo osvetlevala življenje Karla Destovnika Kajuha, ki mu je posvečeno letošnje leto:

Med premierami prihajajoče sezone bo tudi komedija Paradiž, narejena po principu commedie dell'arte, predstava po moticih Shakespeara Kralji, ki bo delno izhajala tudi iz usode Celjskih grofov, ter glasbeno-gledališka predstava 3JA!, ki jo bodo izvedli na celjskih ulicah. Tudi to bo po besedah Goloba velik in zahteven projekt, v katerega bodo vključili tudi druge ustvarjalce iz mesta.

Upravnik SLG Celje Miha Golob
Upravnik SLG Celje Miha Golob

Pomemben del programa celjskega gledališča predstavlja tudi program za otroke in mladino. Lotili se ga bodo tudi v novi sezoni, a z novostmi: 

Tako bodo pripravili predstavo To je tekma, ki jo bo Miha Golob režiral sam. Novosti se obetajo tudi v abonmaju za otroke Abonmajčku:

 

Miha Golob ob tem poudarja tudi pomembnost skrbi za dijaško publiko, ki jih želijo nagovarjati z njimi bližnjimi tematikami in načinom uprizarjanja. Tako je Golob v repertoar nove sezone med drugim uvrstil predstavo Zaprta vrata Jeana Paula Sartreja, ki bo naslednje leto tudi del maturitetne literature.

Predvpis abonmaja so začeli 1. junija, trajal bo do 29. junija, v tem času pa SLG Celje nudi številne popuste. Redni vpis bo potekal septembra. (ViP)