oktober 8, 2019

Matic Vizjak na čelu mlade sekcije Kluba slovenskih podjetnikov

Matic Vizjak iz Šmarja pri Jelšah je postal predsednik mlade sekcije Kluba slovenskih podjetnikov, ki povezuje nadpovprečno uspešne mlade podjetnike. Napovedal je spodbujanje podjetnosti med mladimi in aktivnosti za zadržanje mladih perspektivnih doma.

Za Matica Vizjaka je vodenje sekcije SBC Mladi velik izziv. (Foto: Slovenian Busines klub)

Podjetniki ambasadorji pozitivnih vrednot
Matic Vizjak, poznan kot inovativni mladi kmet iz Šmarja pri Jelšah, je predsednik sekcije SBC Mladi, ki deluje v okviru SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Namen sekcije je povezovanje nadpovprečno uspešnih mladih podjetnikov in podjetniških talentov. Vizjak je ob prevzemu funkcije za naš radio napovedal prizadevanja za spodbujanje podjetnosti med mladimi in aktivnosti za zadržanje mladih perspektivnih doma, namesto da ti z domačim znanjem odhajajo v tujino. "V sekciji si bomo prav tako prizadevali, da naj uspešni podjetniki s poštenimi moralnimi vrednotami postanejo ambasadorji pozitivnih vrednot, enako kot športniki", je dejal Matic Vizjak:

V klubu želijo nadpovprečno uspešne 
K vstopu v mlado sekcijo Kluba slovenskih podjetnikov bodo povabili mlade perspektivne podjetnike in podjetniške talente, ki izpolnjujejo zahtevane kriterije, je napovedal Matic Vizjak.

SBC Mladi se bodo širši javnosti prvič predstavili 5. novembra na novinarski konferenci pred 8. SBC Akademijo. Matic Vizjak se sicer na domači ekokmetiji ukvarja s pridelavo čilijev, medu, mok in z vinarstvom. Za izum Chilli Wine je v New Yorku prejel zlato in dve srebrni medalji. Vizjak je tudi organizator največjega festivala pikantne hrane pri nas, ki je vsako leto v Šmarju pri Jelšah. (SP)