oktober 30, 2020

Letos prižgi kakšno svečko manj

Fundacija Svečka tudi letos organizira ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov, ki pa je tokrat zaradi koronavirusa nekoliko drugačna. Priporočajo naj ob 1. novembru omejimo obiske grobov, namesto tega pa naj se umrlih svojcev raje spomnimo z lepo mislijo in darom v dobrodelne namene.

Letos samo preko SMS sporočil in UPN nalogov
Organizatorji akcije Manj svečk za manj grobov ljudi pozivajo, naj ob letošnjem 1. novembru zaradi epidemije koronavirusa ne obiskujejo pokopališč, ampak obisk prestavijo na kasnejši čas, ko se zdravstvene razmere izboljšajo. V tem času, pa naj se svojih pokojnih spomnijo s svojim spominom, lepo mislijo, lahko tudi molitvijo in darom v dobrodelne namene, ki bo reševal življenja. "Tudi v občini Šentjur zbiranja denarja na stojnicah s prostovoljci v letošnjem letu ne bo. Ljudje bodo lahko darovali preko UPN nalogov in SMS sporočil," razlaga Mihaela Rožej, koordinatorica akcije v Šentjurju:

Zbranega denarja z SMS sporočili iz tehničnih razlogov po besedah Rožejeve žal ne morejo razporediti po krajih, zato se zavedajo, da bodo letos najverjetneje zbrali nekoliko manj denarja kot lani. Takrat so v Šentjurju zbrali okoli 2 tisoč evrov, ki so jih namenili za nakup defibrilatorja in tekaške steze v Varstveno-delovnem centru Šentjur. Tokrat bodo zbrane darove namenili Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči, in sicer za opremo za oskrbo podhlajenih na terenu, ki se bo uporabljala v reševalnem helikopterju. (SP)