november 26, 2019

Bistriškim mladincem prestižno državno priznanje

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je za kakovostno in uspešno delo prejelo prestižno državno priznanje. Društvo s svojim delovanjem namreč pomembno prispeva k uveljavljanju mladinskega dela ter dragoceno bogati tako Bistrico ob Sotli kot tudi celotno posavsko regijo.

Člani MD Bistrica ob Sotli ob podelitvi nagrade na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Foto: Matej Pušnik)

Za 20 let uspešnega dela
Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje državno priznanje za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela. Nagrado za kakovostno in uspešno delo v daljšem obdobju na področju mladine, ki so jo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelili 20. novembra na Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja 2019, je prevzela predsednica Mladinskega društva Bistrica ob Sotli Jana Tavčer, tam pa so bili še štirje predstavniki društva: Anja Lesjak, Adrijana Čede, Manuel Šterlek in Andrej Černelč. Slednji ob prejemu tako visokega priznanja ne skriva zadovoljstva:


Nagrada, ki bo po Černelčevih besedah pomembna vzpodbuda za nadaljnje delo, sicer zaokrožuje letošnjo 20-letnico aktivnega delovanja društva.

 Letos je priznanja podelil dr. Jernej Štromajer, sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. (Foto: Matej Pušnik)

Uresničili niz zanimivih projektov
V obrazložitvi nagrade je med drugim zapisano: "Delo Mladinskega društva Bistrica ob Sotli dragoceno bogati tako Bistrico ob Sotli kot tudi celotno posavsko regijo. Društvo s svojim delovanjem pomembno prispeva k uveljavljanju mladinskega dela, pri čemer upošteva vsa načela mladinskega dela." Andrej Černelč, ki je med prvimi člani društva, med ključnimi projekti zadnjih let izpostavlja:

Preostali prejemniki letošnjih nagrad na podorčju mladinskega dela so Rafo Pinosa, ki je prejel državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja, ter Celjski mladinski center, ki je za projekt mladinske izmenjave "E-ville skupnosti v boju proti sovražnemu govoru in radikalizaciji mladih" prejel državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju. (SP)

  (Foto: Matej Pušnik)