november 17, 2022

Bodoči frizerji v Celju dobili nov studio za ličenje

Dijaki, ki na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko v Celju, znanje nabirajo, da bi postali frizerji in frizerski tehniki, imajo odslej še boljše izobraževalne pogoje. V prostorih na Kosovelovi ulici so namreč zanje uredili novo specializirano učilnico za ličenje.

Studio bo ob popoldnevih namenjen izobraževanju odraslih, ki lahko po uspešnem usposabljanju pridobijo Nacionalno poklicno kvalifikacijo Vizažist/vizažistka. (Foto: ŠC CeljeI

Nova učilnica oziroma studio ima 14 učnih delovnih mest, kjer se bodo dijaki učili dnevnega, poročnega, večernega ličenja in ličenja za posebne priložnosti. S pridobitvijo bodo po dolgem času vso prakso lahko opravili v dopoldanskem času, saj so z njo rešili tudi prostorsko stisko. Kot je povedala ravnateljica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Saša Silovšek, je šola novo učilnico nujno potrebovala, ker letos prvič izvajajo program frizerski tehnik, za katerega je veliko zanimanja, saj dijakom po končani triletni šoli omogoča, da šolanje nadaljujejo in pridobijo 5. stopnjo izobrazbe. Bo pa studio ob popoldnevih namenjen izobraževanju odraslih, ki lahko po uspešnem usposabljanju pridobijo Nacionalno poklicno kvalifikacijo Vizažist/vizažistka. Naložba je stala okoli 11.000 evrov, denar je zagotovil Šolski center Celje, dijaki pa imajo v njem vedno na voljo ves potreben profesionalni material za delo. (NS)

Studio ima 14 učnih delovnih mest. (Foto: ŠC Celje)