februar 27, 2024

Podčetrtek: podjetniški center tudi v Vonarju

Občina Podčetrtek se zavzema za razvoj podjetništva in turizma ter načrtuje gradnjo novega podjetniškega centra v Vonarju. S projektom želi ustvariti ugodno okolje za podjetniško dejavnost ter hkrati spodbuditi turistični razvoj v regiji.

Misja verjame, da bo nov podjetniški center v Vonarju prinesel nove priložnosti za lokalno podjetništvo in hkrati povečal turistično privlačnost regije. (Foto: Studio List Celje)

Vonarje: Središče novih poslovnih priložnosti
Občina Podčetrtek si prizadeva za celovito ureditev območja Vonarja, s poudarkom na gradnji novega podjetniškega centra. Župan Peter Misja je razkril, da so že pridobili gradbeno dovoljenje za izvedbo zemeljskih del, ureditev dovoznih poti in vseh potrebnih inštalacij. Občina bo po njegovih navedbah med drugim povezala vodovod in kanalizacijo med Sodno vasjo in Vonarjem ter Sodno vasjo in Podčetrtkom na novo čistilno napravo v Podčetrtku, kar bo omogočilo ukinitev prenosne čistilne naprave v Sodni vasi. Poleg tega za območje Vonarja načrtujejo gradnjo prvega objekta - novega podjetniškega centra, napoveduje Misja:



V Vonarju je bilo nekoč jezero, zdaj občina Podčetrtek tam med drugim načrtuje manjši naravni bazen. (Foto: Studio List Celje)

Gradnja podjetniškega centra v Vonarju je trenutno v fazi idejne zasnove, pravi župan Misja in dodaja, da so optimistični glede tega projekta:



V podjetniškem centru je sicer poleg poslovnih prostorov načrtovana tudi restavracija ter na strehi velika razgledna terasa, ki bo lahko gostila različne dogodke in prireditve. Občina se za sofinanciranje izgradnje centra poteguje preko razpisa za razvoj regij. V primeru uspeha Misja pričakuje, da bo objekt zgrajen v naslednjem letu. V nasprotnem primeru bodo iskali druge vire financiranja. Župan je odločen, da bo podjetniški center v Vonarju uresničen, saj verjame v njegov pozitiven vpliv na razvoj lokalne skupnosti in gospodarstva. To bo drugi podjetniški inkubator v občini, prvega trenutno gradijo v središču Podčetrtka pri bencinski črpalki in ga nameravajo odpreti v jeseni. Več o tem TUKAJ.

Misja pričakuje, da bi podjetniški center zgradili v prihodnjem letu. (Foto: Studio List Celje)

Idejni projekt za ureditev območja Vonarja je občina sicer že predstavila pred časom, takrat pod imenom turistično-rekreacijski center. Tako je v prihodnje ob podjetniškem centru pričakovati še športno-turistično infrastrukturo z naravnim bazenom in glamping hišicami, o čemer smo poročali TUKAJ. (SP)
V okolici podjetniškega centra so v prihodnje načrtovane tudi glamping hiške, sprehajalne poti, igrišča in druga turistična infrastruktura. (Foto: Studio List Celje)