februar 8, 2022

Tim Mastnak in Gloria Kotnik do olimpijskih odličij

Slovenski športniki v Pekingu nadljujejo izjemno zgodbo o uspehu. Celjan Tim Mastnak je danes v paralelnem deskanju osvojil srebrno medaljo, Velenjčanka Gloria Kotnik pa v isti disciplini bron. Za Slovenijo je to že peto odličje na olimpijskih igrah v Pekingu.

Srebrni Tim Mastnak je za las zgrešil olimpijsko zlato. (Foto: Slovenia Olimpic Team)

Mastnak za las zgrešil zlato
Slovenska deskarja na snegu Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta v paralelnem veleslalomu poskrbela za novi dve slovenski olimpijski odličji v Pekingu. Mastnak je razveselil s srebrom, Kotnikova pa z bronom. Celjana Tima Mastnaka je zaradi napake ob koncu vožnje za las premagal le Avstrijec Benjamin Karl. "Danes to niso bile idealne vožnje. Takšne postavitve mi delajo nekaj težav. Že na ogledu sem videl, da bo težek dan. Bila je zelo direktna postavitev, raje imam bolj zaprte, da naredim večjo razliko. Te nisem mogel najti oziroma ustvari," je po tekmi za Televizijo Slovenija povedal slovenski junak.

Kotnikova po nosečnosti presenetljivo do brona
Za presenečenje dneva je poskrbela tudi Velenjčanka Gloria Kotnik, ki je z današnjim odličjem prav tako dosegla uspeh kariere. Kotnikova, ki še pred nekaj meseci zaradi rojstva otroka in izgorelosti ni vedela, ali bo sploh nadaljevala športno pot, ob odličju ni skrivala solz. Spomnimo, po letu in pol premora je decembra lani nastopila med najboljšimi in si šele na mešani tekmi v Simonhöhleju s Timom Mastnakom zagotovila olimpijske igre v Pekingu. To so sicer že tretje zaporedne igre, s katerih se slovenski deskarji vračajo s kolajno. Prejšnje tri je osvojil Žan Košir, ki je tokrat izpadel v osmini finala. Slovenija ima zdaj na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem pet medalj. V ponedeljek so zlato medaljo za prepričljivo zmago na mešani ekipni tekmi prejeli smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc, z zlatom in bronom sta v Pekingu zablesteli tudi Urša Bogataj in Nika Križnar. (SP)