september 26, 2023

Celjske košarkarice v novo sezono z visokimi cilji in osveženo zasedbo

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je to dopoldne predstavil ekipo in cilje pred začetkom nove tekmovalne sezone. Ekipi celjskih košarkaric se je pridružilo nekaj novih imen, cilji pa ostajajo visoki.

Predsednik KZS Matej Erjavec, predsednik uprave Cinkarne Celje Aleš Skok, celjski župan Matija Kovač in predsednik ŽKK Celje Borut Kop s košarkaricami, ki so poleti postale evropske mladinske prvakinje. (Foto: Andraž Purg)

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje bo v novo, jubilejno 30. sezono ta konec tedna zakorakal z osveženo zasedbo. Na trenerski klopi bo že petnajsto sezono trener Damir Grgić, ki pravi: 

Med novimi igralkami sta dve tujki Kanadčanka Niyah Becker in Brazilka Thayna Silva. In kakšni so cilji? Grgić pravi:

Kapetanski trak bo v novi sezoni nosila Ana Nuša Anžič, ki pravi:

Košarkarice Cinkarne Celje novo sezono začenjajo to soboto. V prvem krogu 33. državnega prvenstva bodo gostovale pri košarkaricah kluba Pro – bit v Slovenskih Konjicah. (Foto: Andraž Purg)

Ob robu današnje predstavitve osvežene zasedbe celjskega ženskega košarkarskega kluba so pripravili tudi sprejem za evropske mladinske prvakinje v ženski košarki, ki prihajajo iz celjskega košarkarskega kluba. To so Zoja Štirn, Ula Krenk, Kim Žibert in Lea Bartelme, ki nas je s svojo reprezentančno soigralko Tjašo Turnšek iz KD Janina obiskala kmalu po osvojitvi naslova. Več o njunem obisku lahko prisluhnete TUKAJ.
Štirim evropskim mladinskim prvakinjam iz vrst ŽKK Cinkarna Celje sta čestitala tudi celjski župan Matija Kovač in predsednik uprave Cinkarne Celje Aleš Skok. (Foto: Štajerski val)

Košarkarice še naprej s podporo celjske Cinkarne
Evropskim mladinskim prvakinjam iz vrst Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje je dopoldne čestital tudi Aleš Skok, predsednik uprave Cinkarne Celje, ki v vlogi generalnega sponzorja kluba ostaja tudi v novi sezoni. Skok je ob tem dejal:

Mladim celjskim košarkaricam je za evropski uspeh čestital in vse dobro v novi sezoni zaželel tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač, ki je o podpori občine športnikom in športnim klubom dejal:

O pomenu športa za prepoznavnost Celja pa pravi:

Košarkarice Cinkarne Celje novo sezono začenjajo to soboto. V prvem krogu 33. državnega prvenstva bodo gostovale pri košarkaricah kluba Pro – bit v Slovenskih Konjicah. (NS)