november 13, 2023

Kako napreduje obnova konjiške šole Pod goro?

Občina Slovenske Konjice od začetka leta celovito obnavlja tamkajšnjo osnovno šolo Pod goro. Kot so sporočili z občine, gredo dela po terminskem načrtu.

Prenova Osnovne šole Pod goro naj bi bila končana do začetka prihodnjega šolskega leta. (Foto: Štajerski val)

V notranjosti šolskega objekta polagajo talno ogrevanje in estrihe, elektro inštalacije ter oblagajo stene učilnic. Stavba Osnovne šole Pod goro že ima nova okna, prejšnji teden so začeli še dela na kanalizacijskem omrežju. Zaradi tega je v okolici šole spremenjen prometni režim. Kot še pravijo na občini Slovenske Konjice, naj bi se v drugi polovici novembra lotili ostrešne konstrukcije, objekt naj bi novo kritino dobil do konca meseca. Spomnimo, da je obnova Osnovne šole Pod goro obsežen projekt, ki bo stal skoraj tri milijone evrov in pol, trajal bo še do začetka prihodnjega šolskega leta. Do takrat je pouk na treh različnih lokacijah. (NS)
V notranjosti šolskega objekta polagajo talno ogrevanje in estrihe, elektro inštalacije ter oblagajo stene učilnic. (Foto: Štajerski val)

V drugi polovici novembra se bodo lotili ostrešne konstrukcije, objekt naj bi novo kritino dobil do konca meseca. (Foto: Štajerski val)