julij 12, 2023

Dražba parcel za gradnjo hiš v šmarski Dobravi

Dražba bo 1. avgusta

Šmarska občina je območje pod šolo v Šmarju pri Jelšah namenila stanovanjski gradnji, sosesko je poimenovala Dobrava. Občina ima v njej osem parcel, prodaja jih na javni dražbi.

Soseska Dobrava je v bližini šmarske osnovne šole. V njej bo v prihodnjih letih zraslo več hiš, pa tudi blokov. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

V stanovanjski soseski Dobrava je po prostorskem aktu predvidena gradnja 6 blokov, 1 stanovanjsko-poslovnega objekta ter 24 enostanovanjskih hiš. Večina zemljišč je v zasebni lasti, občina pa je lastnica osmih parcel za individualno gradnjo. Prodala jih bo na dražbi.

Od 50.000 do 70.000 evrov
»Predmet prodaje so zemljišča za individualno gradnjo, velika od 700 do 1.000 m², izklicna cena zemljišč pa se giblje od 49.280 evrov do 70.630 evrov,« so ob objavi javne dražbe zapisali na občini ter dodali: »Interesenti morajo najpozneje tri dni pred začetkom javne dražbe vplačati kavcijo, ki znaša 10 odstotkov izklicne cene. Javna dražba bo v torek, 1. avgusta 2023.« Podrobnejše podatke, vključno z izklicnimi cenami in lokacijo posameznih parcel, najdete TUKAJ.

Skozi sosesko Dobrava je šmarska občina sicer že pred časom zgradila glavno cesto, do konca tega leta pa bo uredila še vso ostalo potrebno komunalno infrastrukturo, kot so vodovod, kanalizacija in dovozne ceste. Dela, vredna skoraj 640 tisoč evrov, bo izvedel domači podjetnik Janko Orač. (AD)

Župan šmarske občine Matija Čakš (desno) in podjetnik Janko Orač ob podpisu pogodbe za komunalno ureditev soseske Dobrava. (Foto: Občina ŠMarje pri Jelšah)