april 28, 2021

Evropski denar za Industrijsko cono Dobje

Občina Dobje je korak bliže k ureditvi Industrijske cone Dobje. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namrfeč za projekt, ki ga občina izvaja v sklopu dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije, odobrila okoli 220 tisoč evrov evropskega denarja. Celotna naložba je vredna 573 tisoč evrov.

Občina Dobje želi z ureditvijo obrtno-poslovne cone povečati podjetniški utrip in razvoj občine. (Foto: občina Dobje)

Občina Dobje je prostor za poslovno dejavnost zagotovila ob glavni cesti Dobje – Planina, kjer bo podjetnikom in obrtnikom na voljo približno tri hektare površin. Po navedbah župana Franca Leskovška, gre za dvoleten projekt, za katerega je občina že pridobila gradbeno dovoljenje, zdaj je prejela še sklep države o evropskem sofinanciranju. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč za komunalno ureditev Industrijske cone Dobje odobrila evropska sredstva. Za 573.000 evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 202.000 evrov, razlaga Franc Leskovšek in med načrtovanimi deli izpostavlja:


Takoj ko bo občina dobila pogodbo o sofinanciranju, bo začela postopek javnega naročanja za izvedbo del. Župan upa, da bodo še jeseni začeli z gradbenimi deli in jih zaključili do naslednjega poletja. V dobjanski industrijski coni je sicer prostora za predvidoma sedem gradbenih parcel za mirne poslovne dejavnosti. (SP)