marec 23, 2023

Gostilna Šempeter kmalu z novim najemnikom

Potem ko je Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli po odpovedi najemnika zaprla svoja vrata bo predvidoma konec meseca dobila novega najemnika. Imena gostilničarja bodo lastniki objekta razkrili ob podpisu pogodbe. Pred začetkom del mora novi najemnik opraviti še sanacijska dela in zaposliti ustrezen kader.

Gostilna Šempeter ne bo samevala, predvidoma konec meseca bo dobila novega najemnika. (Foto: FB Gostilna Šampeter)

Kmetijska zadruga Šmarje, ki je lastnik objekta Gostišča Šempeter, se s prejšnjim najemnikom, družino Kunst, ni mogla dogovoriti za nakup prostorov. Kunstovi so zato po skoraj šestih desetletjih s 1. marcem odpovedali najemno pogodbo v gostišču Šempeter, svojo dejavnost pa nadaljujejo v gostilni v Krškem. Po besedah Franja Debelaka, župana občine Bistrica ob Sotli, ki je solastnica dela gostilniških prostorov, pa je zdaj kmetijska zadruga našla novega najemnika. Direktor zadruge Marko Jurak je za naš radio potrdil, da so novega najemnika že izbrali, vendar podrobnejših izjav na to temo pred podpisom najemne pogodbe še ne želi podati.

"Našel se je nov najemnik, ki bo v vzel najem gostilno Šempeter in hkrati odkupil blagovno znamko ter vso gostilniško opremo družine Kunst na tej lokaciji. Računamo, da bi s koncem marca nov najemnik začel obratovati pod blagovno znamko gostilne Šempeter še naprej," pa pravi Franjo Debelak in dodaja, da se občina Bistrica ob Sotli hkrati dogovarja za najem občinskih prostorov s terasama in drugimi spremljevalnimi prostori:

Debelak ocenjuje, da so s Kmetijsko zadrugo Šmarje v danem trenutku našli najboljšo rešitev za ohranitev priljubljenega gostišča Šempeter. Natančen termin odprtja gostilne sicer še ni znan. V objektu, v katerega se po županovih besedah v zadnjih letih ni veliko vlagalo, je namreč treba najprej izvesti nujna sanacijska dela, prav tako pa bo moral novi najemnik najti ustrezen delovni kader. (SP)