februar 2, 2023

ISKRA MESECA JANUARJA: Otroci preveč gledajo v ekrane

Dobili smo prvo iskro meseca v letu 2023. V januarju ste poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani z glasovanjem izbrali štiri tedenske zmagovalne izjave. Poglejmo, katera med njimi je dobila največ vaših glasov in postala ISKRA MESECA JANUARJA.

Branka Kovačič je s svojo izjavo postala iskra meseca januarja. (Foto: Štajerski val)

Štiri tedenske iskre za iskro januarja
Prvo letošnjo iskro tedna je izrekel trener in član Atletskega kluba Šentjur Primož Pangerl. V njej je pojasnil, kako se lotiti novoletnih zaobljub, da bomo prišli do želene spremembe v življenju. Drugi teden je največ vaših glasov zbral Tomo Česen, nekdanji vrhunski alpinist, inštruktor športnega plezanja, gorski vodnik in strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije, ki je spregovoril o osvajanju hribov in gora. Besede župana Občine Podčetrtek Petra Misje so se najbolj iskrile v tretjem tednu. Ob potezah vlade, ki zvišuje plače za nekatere poklice v javnem sektorju, je v iskri dejal, da sicer podpira dvig plač ljudem, ki so podplačani, a poudaril je, naj se to ne dogaja na plečih občin in uporabnikov. Kot primer mje navedel vrtce. Iskro zadnjega januarskega tedna pa je izrekla učiteljica na Šolskem centru Rogaška Slatina in mojstrica očesne optike Branka Kovačič, v izjavi je spregovorila o slabih napovedih glede vidne kondicije svetovne populacije.

Izjava Branke Kovačič o grozeči epidemiji kratkovidnosti je med vsemi januarskimi iskrami tedna dobila največ glasov in tako postala iskra meseca: 

Branka Kovačič je več o skrbi za vid, zlasti mladih in otrok, z nami delila v enem prvih letošnjih radijskih srečanj, prisluhnete ji lahko v priloženem posnetku. 

 

Branko Kovačič pa smo ob tej priložnosti ponovno poklicali in jo ujeli na počitnicah. Z veseljem je sprejela novico, da je njena izjava po vašem izboru postala ISKRA MESECA JANUARJA in z nami delila nekaj misli: 

Za novo iskro tedna boste lahko glasovali od petka, še do 20. februarja pa je odprto glasovanje za ISKRO LETA 2022. 12 izjav imamo, prisluhnite in glasujete TUKAJ.