junij 4, 2023

Jure Zdovc bo častni občan Konjic

Konec meseca bo svoj praznik proslavila Občina Slovenske Konjice. Ob tej priložnosti bo dobila tudi novega častnega občana, laskavi naziv bodo podelili košarkarski legendi Juretu Zdovcu.

Jure Zdovc je bil kot član jugoslovanske reprezentance med drugim olimpijski in svetovni prvak. Kot trener je med drugim vodil tudi slovensko reprezentanco. (Foto: KZS)

Občinski svetniki so na majski seji soglasno odločili, da petič v zgodovini podelijo naziv častni občan. Prislužil si ga je nekdanji vrhunski košarkar, danes trener Jure Zdovc. Leta 2007 je že prejel konjiški zlati grb. Župan Darko Ratajc pravi:

Naziv častni občan Občine Slovenske Konjice bodo Zdovcu podelili na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo 30. junija.

Ob tem pa bo župan izročil še ostale nagrade, prejemnike je občinski svet prav tako potrdil brez glasu proti. Zlati grb bo prejelo podjetje Baumüller Dravinja, za uspešno delo ter uspehe in dosežke, pomembne tudi za razvoj in ugled občine. Srebrni grb bo dobil glasbenik, akordeonist, Luka Juhart, kot je zapisano v obrazložitvi, zaradi vrste dosežkov v daljšem časovnem obdobju, pomembnih za razvoj in ugled občine. Z bronastim grbom pa bodo počastili kmetovalca Janeza Korenjaka, gonilno silo Ekološke kmetije Korenja, zaradi uspehov v zadnjem obdobju in kot spodbudo za nadaljnje delo.

Ob prazniku bo konjiška občina podelila tudi nagrado občine, in sicer Društvu prijateljev mladine Slovenske Konjice. Župan Darko Ratajc pa bo podelil tudi nekaj županovih priznanj. (AD)