oktober 13, 2021

Kaj bo novega na šentjurskem pokopališču?

Na Mestnem pokopališču Šentjur se obeta več novosti, tako na samem pokopališču kot v njegovi okolici. Po načrtih bo občina novosti uresničila do prihodnjega 1. novembra.

Žarna stena bo ena od novosti na šentjurskem pokopališču. Takšna je njena projekcija. (Foto: GINS)

Občina Šentjur bo obnovila obstoječe parkirišče pri šentjurskem pokopališču ter zgradila še dodatnega, na zemljišču za poslovilno vežico. Skupaj bo na obeh parkiriščih na voljo 121 parkirnih mest. Obnovili bodo tudi 400 metrov ceste, ki vodi mimo poslovilne vežice.

Novosti bodo tudi na samem pokopališču. Tamara Nunčič iz projektantskega podjetja GINS izpostavlja gradnjo žarne stene ter prostora za raztros pepela:

Ob tem bodo na pokopališču uredili še nove pohodne poti s klopmi, dodali bodo tudi novo zeleno zasaditev.

Parkirni prostor pri šentjurskem pokopališču je nujno potreben prenove, zdaj jo bo vendarle dočakal. Obtem bodo na tem območju zgradili še eno, dodatno parkirišče. (Foto: Štajerski val)

Šentjurski župan Marko Diaci o projektu pravi:

Projekt je občina sicer podrobneje predstavila na nedavnem javnem spletnem dogodku, skupaj z idejno zasnovo ureditve še ene novosti – mestnega parka ob potoku Pešnica. O parku lahko podrobneje preberete TUKAJ, posnetek obeh predstavitev pa najdete TUKAJ. (AD)