april 9, 2024

Kdo bo prevzel Rogatčane, ki bodo ostali brez zdravnice?

Z majem bodo številni občani Rogatca ostali brez osebne zdravnice. Zdravstveno postajo namreč zapušča zdravnica družinske medicine Dijana Kostić. Kaj to pomeni zanje? Kaj storiti? In kako je z zdravniki v ostalih postajah šmarskega zdravstvenega doma?

Pomanjkanje zdravnikov je vseslovenski problem. (Foto: Pixabay)

Kot smo že poročali TUKAJ, zdravnica Dijana Kostić iz Rogatca odhaja s 1. majem, je edina zdravnica družinske medicine, ki jo v tej zdravstveni postaji zaposluje Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. V postaji je sicer še koncesionarka, specialistka družinske medicine Irena Bajc.

Kaj odhod Kostićeve pomeni za paciente, ki so opredeljeni pri njej, smo povprašali direktorja Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Antona Zidarja:

Šmarski zdravstveni dom trenutno nima zdravnika, ki bi lahko prevzel ambulanto Kostićeve, občina Rogatec se je zato odločila, da bo razpisala še eno koncesijo. Župan Martin Mikolič upa, da bi vse postopke lahko končali do konca poletja. Direktor zdravstvenega doma ob tem pravi:

Kako pa je v ostalih postajah šmarskega zdravstvenega doma? Tudi v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina so v začetku leta ostali brez ene zdravnice družinske medicine. A Zidar razlaga:

Ne le pri družinskih zdravnikih, kadrovsko pomanjaknje je tudi pri zdravnikih ostalih specializacij, ob tem še razlaga direktor zdravstvenega doma:

Je pa manj kadrovskih težav pri medicinskih sestrah. »Sestre, tako srednje kot diplomirane, z razpisi lažje pridobivamo, tako da tukaj trenutno ni večjih težav,« še pravi Anton Zidar. (AD)

Povezani prispevki: 
ROGATEC: DRUŽINSKA ZDRAVNICA ODHAJA, OBČINA V PODELITEV KONCESIJE