december 5, 2023

Kje lahko december preživite na drsalkah?

Zima prinaša svoje radosti, med njimi tudi drsanje. Skozi december, pa tudi nekaj dni v novem letu, drsališča stojijo tudi v več naših krajih. Preverili smo kje, prav tako, koliko vas bo drsanje stalo. 

Drsališče v Podčetrtku (Foto: Občina Podčetrtek)

V Podčetrtku druženje na ledu, dogodki in koncerti 
Drsališče v Podčetrtku bo središče prazničnih prireditev v veselem decembrskem utripu občine Podčetrtek. Tako kot lani so ledeno ploskev postavili ob Večnamenski športni dvorani pri Termah Olimia - odlični lokaciji tudi za turiste. Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja pravi, da bo drsališče odprto od 8. decembra do 8. januarja. Drsanje in zabava na ledu bo na voljo v vsakem vremenu, saj bo drsališče pod šotorom, razlaga Misja. Izpostavlja, da bo VISIT Podčetrtek tudi letos omogočil brezplačno drsanje za otroke iz vrtcev in osnovnih šol iz destinacije Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje.

Ob ledeni ploskvi Misja napoveduje tudi kulinarično ponudbo ter različne dogodke, vključno s predstavami in koncerti, ki bodo popestrili doživetje na drsališču.

Drsališče bo od ponedeljka do četrtka odprto od 17. do 20. ure, ob petkih od 16. do 20. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10. do 12. ure ter od 16. ure do 20.30 ure. 24. decembra bo drsališče odprto popoldne, 25. decembra v dopoldanskem času, medtem ko si boste 1. januarja popoldne lahko privoščili brezplačno drsanje.
Zimskih radosti v večnamenski dvorani Podčetrtek so veseli tako domačini kot turisti. (Foto: Radio Štajerski val)

Ledeni užitki tudi v Laškem, Slovenskih Konjicah, Žalcu in Velenju!
Od minule nedelje so drsalke nabrušene tudi v Laškem. Stoji na Valvasorjevem trgu, odprto pa je od ponedeljka do četrtka med 15. in 20. uro, ob petkih od 16. do 22. ure, ob sobotah od 9. do 22. ure, ob nedeljah pa med 10. in 19. uro. Drsanje je brezplačno, izposoja drsalk pa stane simboličen 1 evro. Drsanje bo mogoče do 14. januarja 2024.

V Slovenskih Konjicah drsališče na Mestnem trgu odpirajo danes ob 16.30. Drsanje bo med tednom med 15. in 20. uro, čez vikend in ob praznikih ter v času božično-novoletnih počitnic med 10. in 12. ter 14. in 20. uro.

Od danes do konca januarja boste lahko drsali tudi v Žalcu, drsališče bodo na Šlandrovem trgu odprli ob 16.30 uri. Tudi letos pripravljajo tečaj drsanja za najmlajše, animacije hokejskih skupin, tematske večere za odrasle in disko na ledu 16. decembra, obeta se tudi glasbeni program. Drsališče bo od ponedeljka do četrtka odprto od 15. do 20. ure, v petek še uro dlje. Ob sobotah boste lahko drsali med 10. in 12. uro ter med 14. in 21. uro. Ob nedeljah in počitniških dnevih bo drsališče odprto med 10. in 12. ter med 14. in 20. uro. Lahko se preizkusite tudi v curlingu na ledu - na sporedu bo vsak četrtek med 19. in 22. uro. Drsanje je v Žalcu brezplačno, izposoja drsalk stane 2 evra.

Že od konca novembra lahko brezplačno drsate v Velenju. Drsališče je v Sončnem parku je vsak ponedeljek, sredo in četrtek odprto med 15. in 19. uro, ob torkih pa med 15. in 16. uro. Med 9. in 13. ter 15. in 19. uro lahko drsate ob sobotah, isti dan od 20. do 22. ure pa doživite tudi disko na ledu. Vsako nedeljo je drsanje možno med 9. in 13. uro, popoldne tudi med 15. in 18. uro. Izposoja drsalk stane 3 evre. (ViP, SP)