oktober 28, 2022

Ključi novih stanovanj v Zrečah v roke mladim družinam

Zreče so bogatejše za nov stanovanjski objekt s šestimi neprofitnimi stanovanji. Namenjena so predvsem mladim družinam, ki se bodo vanje vselila predvidoma v prihodnjem tednu.

Z relativno nizkimi najemninami so stanovanja namenjena tudi socialno šibkejšim družinam. (Foto: Štajerski val)

V Občini Zreče se lahko od včeraj tudi uradno pohvalijo s šestimi novimi stanovanji. Tri so v lasti republiškega stanovanjskega sklada, dva v lasti Občine Zreče in eno v lasti Stanovanjskega podjetja Konjice. Vsa so javno najemna z neprofitno najemnino.

Čeprav so gradbeno dovoljenje pridobili leta 2019, je ideja za stanovanjski blok, ki bi pripomogel k manjši stanovanjski stiski v občini, nastala že nekaj let pred tem. Stanovanja so različnih velikosti, razlaga direktor Stanovanjskega podjetja Konjice Tomaž Rihtaršič. Štiri so 2,5-sobna, dve stanovanji sta 3,5-sobni. O tem, kakšna so stanovanja, še dodaja:

In komu bodo stanovanja namenjena? Rihtaršič razlaga:


Na včerajšnji slavnostni otvoritvi so že bili nekateri bodoči stanovalci. Med njimi tudi Tina Marš, ki smo jo ujeli pred naš mikrofon. Na razpis za stanovanje se je s partnerjem prijavila lani, kaj pa ji stanovanje pomeni?

Bodočim stanovalcem so na včerajšnjem odprtju že podelili simbolične ključe, prave pa bodo dobili predvidoma naslednji teden, ko se bodo v stanovanja lahko tudi vselili.

Projekt je sicer stal približno milijon evrov. Podprt je bil s programom sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020. (KK)

Galerija slik