december 13, 2022

Ljudje, ki delajo, a ne morejo preživeti svojih družin, so obupani

December je čas veselja, polno obloženih miz in daril. A ni v vseh družinah tako. Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur bo tudi v zadnjem mesecu leta z več akcijami pomagala pomoči potrebnim. Veseli bodo prav vsakega vašega prispevka.

Lahko priskočite na pomoč? Prav vsak evro je ob reševanju stisk še kako dobrodošel. (Foto: FB OZPM Šentjur)

V marsikateri družini v sicer prazničnem decembru zaradi skromnih dohodkov vladata žalost in obup, pravi predsednica Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur (OZPM Šentjur) Albina Karmuzel. Poudarja, da so med njimi tudi številne družine, kjer delata oba starša, a z minimalnima plačama ne zaslužita dovolj za poplačilo vseh stroškov in dostojnmo preživetje.

Da bi jim vsaj malo olajšali stiske, v OZPM Šentjur zbirajo prispevke, veseli bodo prav vsake donacije. S poslanim SMS sporočilom DARILO5 na številko 1919 boste prispevali 5 evrov, lahko pa prispevek tudi nakažete na tekoči račun:

OZMP Šentjur
Mestni trg 10, 3230 Šentjur
TRR: SI56 0400 1004 8576 037

Za kaj bodo namenili zbrani denar, Karmuzlova razlaga:

Še z eno dobrodelno akcijo – Trije zimski botri – pa bodo otrokom iz socialno šibkih družin praznike polepšali tudi z darili. Ta konec tedna jih bo dobilo 220 otrok s Šentjurskega.

Pri še eni akciji – Božič za vse – pa so se povezali s Šentjurčanom Simonom Jeclom. Pripravil bo dražbo predmetov, kot so dresi, čelade in startne številke znanih športnikov. Ves zbrani denar bo prav tako za dobrodelne namene, za pomoč 11-letnemu Jaki in njegovi mami, razlaga Albina Karmuzel:

Sicer pa Albina Karmuzel, ki OZPM Šentjur vodi že od leta 2003, s cmokom v grlu razlaga, da so stiske ljudi po koronakrizi in v času trenutne vsesplošne draginje vse večje in globlje, pri tem kot posebej pereče izpostavlja stiske otrok:

»Veliko več bi morali s strokovno pomočjo pomagati tako otrokom kot celotnim družinam. Narediti moramo namreč celostno prenovo, ker so stiske res velike,« še podarja Albina Karmuzel, ki prav tako opozarja, da ne smemo pozabiti na starejše ljudi. Tudi med njimi so ob vsesplošnih podražitvah številni v hudi finančni stiski, marsikterega pa ob tem pesti tudi osamljenost:

Albina Karmuzel poudarja, da je lahko prav vsak prispevek – četudi podarite le nekaj evrov –še kako dobrodošel. »Če vsak primakne delček v ta mozaik, se mozaik na koncu sestavi,« pravi. (AD)