februar 2, 2023

Marjan Pipenbaher bo prejel najvišje priznanje občine Slovenska Bistrica

Občina Slovenska Bistrica bo ob občinskem prazniku, ki ga Bistričani obeležujejo 12. marca, podelila naziv častni občan, listino in tri priznanja občine. Najvišje priznanje, naziv častni občan, bo prejel projektant mostov Marjan Pipenbaher iz Slovenske Bistrice.

Marjan Pipenbaher, gradbeni inženir, podjetnik in predavatelj, je projektiral in sodeloval pri gradnji več kot 200 mostov in viaduktov v Evropi in po svetu, zadnji je pelješki most, ki sodi med največje in izvedbeno najzahtevnejše mostove 21. stoletja v Evropi. (Foto: Radio Štajerski val)

Ob prazniku občine Slovenska Bistrica se bo župan Ivan Žagar z občinskimi priznanji poklonil najzaslužnejšim občanom, društvom in organizacijam. Najvišje priznanje, naziv častni občan občine Slovenska Bistrica, bo prejel Marjan Pipenbaher za vrhunske dosežke na področju projektiranja mostov ter izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Listina občine Slovenska Bistrica bo podeljena Stanislavu Mlakarju iz Vrhol pri Slovenski Bistrici za večletno, aktivno in zelo uspešno delo v organih občine slovenska Bistrica, predvsem na področju izvajanja razvojnih projektov lokalne skupnosti, varnosti ter zaščite in reševanja. Priznanja občine pa bodo prejeli Planinsko društvo Slovenska Bistrica iz Slovenske Bistrice za 100. obletnico delovanja in prenašanja planinskega izročila in vrednot na bodoče rodove, Vito Dragič iz Slovenske Bistrice za vrhunske dosežke na področju športa in Aktiv kmečkih žena Črešnjevec iz Črešnjevca za požrtvovalno delo članic pri ohranjanju kulturne dediščine in podob njihovih krajev ter 30 let delovanja. Nagrajencem bodo naziv častni občan, listino in priznanja vročili na občinski slovesnosti 12. marca.  (SP)