oktober 6, 2022

Med Laščani nov častni občan – Jože Sadar

Znani so letošnji prejemniki občinskih priznanj občine Laško. Na slovesnosti ob prazniku, 7. novembra, bo župan Franc Zdolšek med drugim podelil naziv častni občan, ki ga v Laškem ne podeljujejo pogosto. Razveselil se ga bo gospodarstvenik Jože Sadar. Kdo so ostali nagrajenci?

Jože Sadar bo ob prazniku občine Laško, 7. novembra, prejel naziv častni občan. (Foto: Martin Kokotec)

Kdo je častni občan in komu laški grbi?
Občinski svetniki občine Laško so na včerajšnji zadnji seji v tem mandatu med drugim potrdili letošnje občinske nagrajence. Najvišje priznanje, naziv častni občan, bo župan Franc Zdolšek izročil gospodarstveniku Jožetu Sadarju, ki je aktiven tudi na družabnem področju, neizbrisljiv pečat pa je pustil tudi v laški košarki. Zdolšek je o novem častnem občanu za naš radio dejal:

Sicer pa bodo ob prazniku občine Laško, v začetku novembra, podelili tudi laške grbe. Zlatega bo prejel Andrej Brunšek za dolgoletno uspešno delo na področju strelstva, srebrnih grbov se bodo razveselili Anton Šterban za dolgoletno predano delo na področju planinstva, Boštjan Vrščaj za prispevek na področju turizma, kulturnega in družabnega življenja v Laškem ter Drago Pušnik za dolgoletno predano delo na kulturnem in družbenem področju. Prejemniki bronastih grbov so štirje, in sicer: Alojz Primon, ki ga bo prejel za predano delo na področju radioamaterstva in gasilstva, Alenka Hren Medved za prispevek pri odkrivanju in ohranjanju zgodovinskih dejstev na področju laške občine, Sara Čopar za vrhunske dosežke v športnem plezanju ter Stanko Verstovšek za dosežke na področju ultrakolesarstva.


Laški občinski svet je občinske nagrajence potrdil na sinočnji seji.

„Leto je bilo zanimivo“
Župana občine Laško smo povprašali tudi, kako bi ocenil leto od zadnjega praznika. Odgovarja:

Občina Laško sicer svoj praznik obeležuje 7. novembra, v spomin na prvo omembo Laškega kot trga v pisnem viru, to je v Listini Leopolda VI. , z dne 7. november 1227. (NS)