marec 21, 2023

Na Dobrni podpisali pogodbo za projekt oskrbe s pitno vodo

Na Dobrni so včeraj podpisali pogodbo za projekt "Oskrba s pitno vodo", s katerim bodo občanom zagotovili zanesljivo, trajno in varno oskrbo s pitno vodo. 

Pogodbo so podpisali župan Občine Dobrna, direktorja podjetja Peor in direktor javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija Celje. (Foto: Štajerski val)

Občina Dobrna bo v prihodnjih letih izboljšala svoje vodovodno omrežje. Po županovih besedah so projekt pripravljali že precej časa, obsegal pa bo 5 posameznih podprojektov. Župan Martin Brecl našteva, kaj vse bodo postorili:

Po končani investiciji se bo na javni vodovod priključilo več kot 40 novih priključkov. Dograditev sistema bo oskrbo z varno pitno vodo zagotovila približno 130 prebivalcem. Vodarna Lanšperk bo zagotavljala potrebne količine varne in zanesljive pitne vode za 1120 prebivalcev. Ob tem župan pojasnjuje:

Izvajalec del za večino podprojektov je vojniško podjetje Peor, sodelovalo pa bo tudi laško podjetje Inoxvrbovšek. Upravljalec je javno podjetje Vodovod-Kanalizacija Celje. Direktor Marko Cvikl razlaga:

Po županovih besedah so dela že v teku na čistilni napravi. S podpisom pogodbe je izvajalec del dobil zeleno luč tudi za začetek preostalih del. Predvidevajo, da bo projekt zaključen konec prihodnjega leta. 

Celotna vrednost projekta je ocenjena na nekaj manj kot 2.123.000 evrov. Od tega milijon sofinancira Ministrstvo za naravne vire in prostor. (KK)