januar 5, 2024

Na Resevni do poletja nov najemnik

Najemnica Iveta Perc se poslavlja od upravljanja koče.

Letošnje leto prinaša spremembo na Resevni. Ta priljubljena rekreacijska točka Šentjurja bo namreč dobila novega najemnika planinskega doma. Iveta Perc se po skoraj dvanajstih letih z Resevne namreč poslavlja. Preverili smo, kje bo nadaljevala svojo pot in kdo jo bo nasledil.

Novi najemnik bo kočo prevzel 1. julija (Foto: Štajerski val)

Iveta Perc je bila upravnica Planinskega doma Resevna od decembra 2012. Kot pravi, delovati na postojanki, ki jo letno obišče med 15.000 in 17.000 obiskovalcev, ni mačji kašelj. Predvidoma 1. julija bo dobila naslednika ali naslednico. Ob tem razlaga:

Ob dodaja, da moraš biti kot oskrbnik predvsem odprt in prijazen, rad moraš imeti hribe in naravo ter v njej uživati. Ne gre namreč za običajno službo:

Večkrat se je ugibalo, ali bo Iveta Perc prevzela kakšno drugo planinsko postojanko. Tako odgovarja:

Kot nam je povedal predsednik Planinskega društva Šentjur Peter Jevšnik, bo novi najemnik stopil v velike Ivetine čevlje. Razpis bodo objavili do konca januarja, izbor pa opravili aprila. Novi najemnik bo v upravljanje dobil nedavno obnovljeno planinsko kočo, ki pa še čaka na ureditev vhrnjih prostorov, v katerih so spalne kapacitete. Društvo denarja za celotno naložbo nima, zato se bo prijavilo tudi na ustrezne razpise, da bo lahko planinska postojanka v polnosti tržna s poletjem. O obnovi Planinskega doma Resevna smo obširneje sicer poročali TUKAJ. (ViP)