november 10, 2023

Na Smehovem bregu kmalu spet delovni stroji

Še v tem mesecu bodo na glavni cesti Šmarje pri Jelšah–Mestinje, na Smehovem bregu, spet dela. Direkcija za infrastrukturo bo začela urejati križišče glavne ceste in dveh lokalnih cest na vrhu hriba. Pričakujte občasne zastoje.

Križišče na vrhu Smehovega brega je stičišče glavne ceste in dveh lokalnih. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Ureditev ceste in gradnja kolesarske steze
Na Smehovem bregu so bili še pred kratkim zastoji zaradi urejanja plazu tik ob cesti. Še v tem mesecu pa Direkcija za infrastrukturo napoveduje začetek del na vrhu hriba, kjer se glavna cesta križa z dvema lokalnima cestama. »Projekt obsega rekonstrukcijo križišča Stranje na glavni cesti G2-107 in ureditev glavne kolesarske povezave G15 Celje–Dobovec. Poleg
rekonstrukcije križišča ter glavne ceste v dolžini cca 400 metrov s kolesarsko povezavo do Mestinja je predvidena tudi izgradnja več opornih konstrukcij, ureditev komunalne infrastrukture, odvodnjavanja, prometne opreme in signalizacije ter cestne razsvetljave,« so nam sporočili iz direkcije.
Na glavni cesto se z ene strani priključi lokalna cesta, ki vodi iz Stranja. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Zapisali so še, da je začetek gradnje predviden še v tem mesecu, zaključek pa konec septembra prihodnje leto. Naložba bo stala nekaj več kot milijon evrov, v celoti jo financira Direkcija za infrastrukturo.

Pričakujte zastoje in kolone
Med deli bodo na glavni cesti delne zapore, občasno bodo promet tudi usmerjali semaforji. Teh je v zadnjih mesecih na cesti med Šmarjem pri Jelšah in Rogaško Slatino že veliko, zaradi gradnje več odsekov kolesarskih stez. Gradijo jih v okviru Dogovora za razvoj regij, rok za končanje del je konec junija prihodnje leto. (AD)

Na cesti Šmarje-Rogaška je že zdaj več semaforjev zaradi gradnje kolesarske steze, predvsem ob prometnih konicah so zelo dolgi zastoji. (Foto: Štajerski val)