maj 31, 2023

Naj pivo po izboru pivoljubcev je z Domačije Haler

Izbor Naj piva Slovenije 2023 na Fontani piv Zeleno zlato v Žalcu

Izbor Naj piva Slovenije 2023 so v Žalcu, kjer je doma Fontana piv Zeleno zlato, letos pripravili tretjič. Zmagovalca so med drugim izbrali ljubitelji piva, preko spletne platforme Facebook. Izbirali so lahko med craft pivi pivovarjev iz vse Slovenije.

Naj piva Slovenije so pri Fontani Zeleno zlato v Žalcu razglasili minuli vikend. (Foto: Bina Plaznik)

Vrhunec letošnjega izbora Naj piva Slovenije 2023 je bila sobotna razglasitev zmagovalca, torej najboljšega craft piva. V težki konkurenci piv so slavila tri piva, ki so ljubitelje te pijače najbolj prepričala. Prvo mesto po izboru pivoljubcev na družabnem omrežju Facebook je prejela Domačija in pivovarna Haler – Olimje, in sicer za Zeleno pivo s konopljo, zeleni ležak. Pivo je izbrano tudi za ambasadorjevo pivo Fontane piv Zeleno zlato. Drugo in tretje mesto sta osvojili dve domači, lokalni mikropivovarni, Turistična kmetija in pivovarna Flajs s Štangarjem, pale ale ter Savinjska pivovarna Clef s pivom MI2, pale ale.

Kaj odlikuje naj pivo Slovenije, ki prihaja iz Olimja? Tudi to je preveril Silvester Javornik, ki se je pogovarjal z Miranom Halerjem iz Domačije Haler iz Olimja. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)