september 9, 2023

Najvišja priznanja v občini Podčetrtek: Zgodbe ljudi, ki soustvarjajo uspeh

Občina Podčetrtek se je včeraj na slavnostni seji v Termah Olimia v družbi ministrice za javno upravno Sanje Ajanović Hovnik s podelitvijo občinskih priznanj poklonila tistim, ki so najbolj zaznamovali lokalno skupnost. Župan Peter Misja je na slovesnosti spomnil na dosežke, kot sta izgradnja čistilne naprave in nadaljevanje obnove gradu Podčetrtek, ter napovedal izgradnjo Centra za promocijo podjetništva.

Občinski nagrajenci občine Podčetrtek v družbi župana Petra Misje in ministrice za javno upravno Sanje Ajanović Hovnik. (Foto: Radio Štajerski val)

Plaketa občine Podčetrtek za par, ki soustvarja lokalno skupnost
Letos je župan občine Podčetrtek, Peter Misja, skupaj s podžupanom Markom Jurakom, podelil najvišje občinsko priznanje, plaketo občine Podčetrtek, Dragici in Srečku Gobec, za njuno aktivno vključevanje v različna društva in prispevek k lokalni skupnosti. Srečko Gobec je izrazil presenečenje ob prejemu plakete, saj je že prejel priznanje za svoje pretekle dosežke. Hkrati pa je poudaril, kako vesel je, da je del uspešne zgodbe Podčetrtka.


Zakonca Gobec ob prejemu občinske plakete v družbi župana in podžupana občine Podčetrtek. (Foto: Radio Štajerski val)

Priznanje za Stanko Alegro, predano članico Društva kmetic Ajda
Stanka Alegro, dolgoletna članica Društva kmetic Ajda, je prejela priznanje občine za njeno aktivno sodelovanje v različnih društvih. Ob prejemu priznanja ni mogla skriti svojega zadovoljstva.


Stanka Alegro je priznanje občine prejela za predano delo v društvih. (Foto: Radio Štajerski val

Društvo upokojencev nagrajeno za večletno delo
Denarno nagrado občine je prejelo Društvo upokojencev Podčetrtek za njihovo večletno uspešno sodelovanje na področjih izobraževanja, kulture in športno-rekreativnih dejavnostih v občini Podčetrtek. Predsednica društva Veronika Kajba je svoje vtise ob prejemu nagrade takole strnila.


Denarno nagrado občine je v imenu Društva upokojencev Podčetrtek s ponosom in hvaležnostjo prevzela predsednica društva Veronika Kajba. (Foto: Radio Štajerski val)

Marjan Fabjan prejel priznanje župana za promocijo občine
Trener juda Marjan Fabjan je prejel priznanje župana za odlično organizacijo državnih in mednarodnih tekmovanj v Podčetrtku. Fabjan z gostovanjem domačih in tujih judositov prispeva k dodatni promociji Podčetrtka kot vse bolj prepoznavne športne destinacije. Priznanje je v imenu Fabjana prevzela njegova življenska sopotnica  Simona Lotrič, ki je dejala, da se judoisti zaradi dobrih pogojev bivanja radi vedno znova vračajo v Podčetrtek.


Simona Lotrič ob prejemu županovega priznanja, ki si ga je prislužil njen življenski sopotnik Marjan Fabjan za organizacijo judo tekmovanj v Podčetrtku. (Foto: Radio Štajerski val)

Župan Peter Misja je na slovesnosti čestital vsem letošnjim nagrajencem in poudaril, da so že vrsto let zgled dobrega dela in sodelovanja v lokalni skupnosti.

Peter Misja in ministrica Sanja Ajanović Hovnik o razvoju Podčetrtka
Slovesnosti ob prazniku občine Podčetrtek se je udeležila tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in občino Podčetrtek ob številnih uspešno uresničenih projektih izpostavila kot zgled dobre prakse.


Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je v nagovoru udeležencem slavnostne seje občine Podčetrtek izpostavila uspešno delo občine. (Foto: Radio Štajerski val)

Na vprašanje, zakaj so se na slovesnost ob prazniku občine odločili povabiti ravno ministrico za javno upravo, je župan Misja odgovoril:

Misja je na slovesnosti spomnil na dosežke občinske uprave od zadnjega občinskega praznika in na prihodnje projekte, med drugim je izpostavil novo čistilno napravo, nadaljevanje obnove gradu Podčetrtek in aktivnosti za izgradnjo Centra za razvoj podjetništva.                                                                                                                                                                               
Župan Peter Misja je na slovesnosti napovedal niz novih naložb za še boljši razvoj občine. (Foto: Radio Štajerski val)