maj 24, 2023

Najvišje priznanje občine Poljčane za Vinka Zobca

Občina Poljčane bo ob letošnjem občinskem prazniku, 2. junija, podelila zahvalno listino, dve priznanji občine in priznanja za najboljše športne dosežke. Najvišje priznanje, zahvalno listino občine Poljčane bo prejel Vinko Zobec. Priznanje občine bosta dobila Franc Španring in Hana Brumec.

Slavnostna podelitev priznanj ob občinskem prazniku bo v Poljčanah 2. junija. (FB Občina Poljčane)

Zahvalna listina za delo v gasilstvu ter vzgoji in izobraževanju 
Občinski svetniki občine Poljčane so na ponedeljkovi seji potrdili letošnje občinske nagrajence. Zahvalno listino občine Poljčane bo prejel Vinko Zobec, za dolgoletno uspešno delo na področju gasilstva in prizadevnost na vzgojno izobraževalnem področju. „Vinko Zobec je bil od leta 1985 do lanskega septembra zaposlen na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, kjer je s svojimi znanji in spoznanji bogatil strokovno pedagoško teorijo in prakso ter pustil močan pečat na strokovnem področju širjenja idej, dobre prakse, izboljšanju pedagoškega dela, povezovanja strokovnih delavcev, na področju razvoja digitalne tehnologije in mnogih drugih področjih. Z avtorstvom in soavtorstvom na področju učnih sredstev in pripomočkov je pomembno prispeval k razvoju slovenske pedagoške stroke, sodeloval na številnih lokalnih, državnih in mednarodnih dogodkih, konferencah, tekmovanjih in drugih dogodkih. Ob vsem pedagoškem udejstvovanju pa je aktiven član v društvih, predvsem v PGD Poljčane, kjer je vse od leta včlanitve 1990 opravljal številne funkcije od dela tajnika, člana operativne enote društva, vodja intervencije, člana upravnega odbora in predsednika mladinske komisije. Vinko je član tudi v društvu KUD Janko Živko Poljčane, FD Košuta Poljčane, Planinskem društvu Poljčane, AMD Poljčane in v Šolskem športnem društvu Poljčane,„ so sporočili iz občine Poljčane.

Priznanje za aktivnega člana ZŠAM
Priznanje občine Poljčane bo prejel Franc Španring, za uspešno in dolgoletno prostovoljno delo na področju vzgoje in preventive v cestnem prometu ter aktivno delovanje v društvih. „Franc Španring je aktiven član ZŠAM vse od leta 1963. Vsa ta leta aktivno sodeluje pri številnih akcijah na področju vzgoje in preventive v cestnem prometu, pomaga pri delovnih akcijah ZŠAM, opravlja funkcijo podpoveljnika uniformiranih članov, je član UO in opravlja poklic šoferja. Prav tako je aktiven v Društvu upokojencev Poljčane, Planinskem društvu Poljčane in Vinogradniško sadjarskem društvu Poljčane,“ so zapisali v obrazložitvi priznanja.

Še eno priznanje za mlado znanstvenico
Priznanje občine Poljčane bo prejela tudi Hana Brumec, za enkraten dosežek na znanstvenem področju. „Hana Brumec, dijakinja 4. letnika Srednje šole Slovenska Bistrica, je minulo šolsko leto skupaj s šolskim kolegom Damjanom Dovnikom pripravila raziskovalno nalogo z naslovom Merjenje kefeid tipa Delta ščita in dosegla 2. mesto na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije ter se uvrstila na tekmovanje za mlade znanstvenike Regeneron ISEF, ki bo maja v Dallasu,“ so zapisali v obrazložitvi priznanja.

Kdo so naj športniki?
Na slovesnosti ob prazniku občine Poljčane bodo tudi letos razglasili najuspešnejše športnike ,ekipe in športne delavce občine Poljčane za športne dosežke, ki so jih dosegli v letu 2022.  Naziv najboljše športnice v občini Poljčane bo prejela Sara Trbulin, za športne uspehe v rokoborbi v preteklem letu. Priznanje za najboljšega športnika pa bo prejel Klemen Španring, za športne uspehe v teku in gorskem teku v letu 2022. Slavnostna podelitev občinskih priznanj bo v Poljčanah 2. junija. (SP)