september 21, 2022

Nataša Pirc Musar predala podpise za predsedniške volitve

»Pogumno in neodvisno danes tudi uradno vstopam v volilno tekmo. Gre za vesel dan tako zame kot tudi za celotno ekipo.« Tako je ob današnji vložitvi predsedniške kandidature dejala Nataša Pirc Musar, prva uradna letošnja ženska kandidatka.

Nataša Pirc Musar s podporniki na Državni volilni komisiji. (Foto: štab Nataše Pirc Musar)

Pravnica Nataša Pirc Musar se na volitve, ki bodo 23. oktobra, podaja kot neodvisna kandidatka, Državni volilni komisiji je danes predala več kot 5.000 podpisov volivk in volivcev. Ob tem je iz svojega programa izpostavila: »Če bom izvoljena na položaj predsednice republike, si bom najprej prizadevala uskladiti rešitve na štirih področjih, ki jih ocenjujem kot ključna za razvoj in socialno povezanost naše države, vendar pa odgovore ali dogovore na teh področjih iščemo že predolgo. Ta področja so zdravstvena reforma, pokojninska reforma, podnebna nevtralnost in zagotavljanje celovite varnosti. Prav tako pa želim ohranjati izvajanje dobrih politik in projektov ne glede na to, katera politična opcija je na oblasti.«

Pred Natašo Pirc Musar so kandidaturo za predsedniške volitve napovedali pri Državni volilčni komisiji vložili štirje moški kandidati - Gregor Bezenšek ml., Janez Cigler Kralj, Vladimir Prebilič in Anže Logar. Napovedanih je še več kandidatur, a kandidati še zbirajo podpise. (AD)