Nepričakovano darilo za celjsko porodnišnico

15.05.2019

Predsednik HD Enostavno pomagam Milan Ninić (na sredini) v družbi predstojnika Ginekološko-porodniškega oddelka Jakoba Korena (levo) in strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja (desno). (Foto: Radio Štajerski val)

V celjski porodnišnici so bogatejši za nov ultrazvočni aparat, ki jim ga je v uporabo dopoldne še uradno predalo Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Nabavilo je tudi več sto kosov oblačil za novorojenčke.

Za lažje in bolj varno delo
Humanitarno društvo Enostavno pomagam je lani ustanovilo sklad za nakup potrebnih specialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje, v katerem je s pomočjo številnih donatorjev zbralo 28.250 evrov. Denar je namenilo za nakup novega ultrazvoka, s katerim bodo novorojenčkom omogočili varnejši in prijetnejši prihod na svet. Predsednik društva Milan Ninić je povedal:

V društvu so želeli porodnišnici pomagati tudi, da ostane sodobna zdravstvena ustanova. K temu bo, po mnenju strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja, naprava zagotovo prispevala:
Aparat je društvo celjski porodnišnici dostavilo že v začetku leta, v uporabi je od januarja. Ni pa to edino darilo društva celjski porodnišnici. Z denarjem, ki je ostal pri nakupu ultrazvočne naprave, so kupili tudi več kot 900 kosov oblačil za novorojenčke. (NS)
Štajerski val v sliki