november 8, 2023

Novo turistično društvo v Rogaški Slatini - Venus

Za več dogodkov in povezovanja

V Rogaški Slatini je zaživelo novo turistično društvo. Nosi ime Turistično društvo Venus. Za ta petek pripravlja svoj prvi dogodek – strokovno konferenco »Sij kulturnih biserov«.

Zdraviliški park je središče turistične Rogaške Slatine. (Foto: Štajerski val)

»Namen društva je promocija kulturnega in trajnostnega turizma s poudarkom na ohranjanju in razvoju kulturne in naravne dediščine. Društvo se zavzema za prepoznavnost, spoštovanje, uveljavljanje, trajnostno rabo, razvoj in promocijo integriranih in integralnih lokalnih turističnih produktov, ki tvorijo edinstvene turistične bisere in potenciale etnološkega, kulturnega in/ali naravnega izvora,« je med drugim zapisano na spletni strani Turističnega društva Venus, ki nosi ime po rimski boginji lepote in ljubezni, mu predseduje Nastja But. Ob tem je za naš radio povedala:

Prepričana je, da je potenciala v Rogaški Slatini še veliko, pogreša pa v tem turističnem kraju več sodelovanja. Pravi, da bo prav to rdeča nit novega turističnega društva:

Ciljajo predvsem, kot pravi, na inovativne projekte, sofinanciranje za svoje delovanje bodo tako skušali pridobiti tudi na različnih razpisih.

Kip Pegaza na Pegazovi ploščadi. Legenda pravi, da je krilati konj s kopitom udaril v tla in na dan je izbruhnila zdravilna voda, bogata z magnezijem. (Foto: Štajerski val)

V Aninem dvoru o kulturni dediščini
Ta petek bo sicer prvi dogodek Turističnega društva Venus, ki ga pripravlja v sodelovanju s slatinsko občino in javnim zavodom za turizem in kulturo. Številni strokovnjaki bodo v Aninem dvoru spregovorili o kulturni dediščini.

Podrobnejše informacije o konferenci »Sij kulturnih biserov« najdete TUKAJ, še več o Turističnem društvu Venus pa TUKAJ. (AD)