junij 15, 2023

Ob prazniku občine slovesno na Dobrni

15. junij je praznik občine Dobrna. Proslavili ga bodo na nocojšnji osrednji slovesnosti, kjer bodo v ospredju letošnji občinski nagrajenci, med njimi tudi novi častni občan.

Občina Dobrna praznuje občinski praznik. (Foto: Občina Dobrna)

Občina Dobrna svoj praznik obeležuje 15. junija, v spomin na začetek širitve turizma v Dobrni ob zaključku večjih obnovitvenih del v takratnih Toplicah Dobrna. Prejemniki letošnjih občinskih priznanj so znani že nekaj časa. že znani. Župan Martin Brecl bo na slavnostni občinski seji med drugim podelil naziv častni občan. Prejel ga bo Branko Brecl, za več kot tri desetletja zavzetega zastopanja interesov občanov v projektih in vsebinah za kakovost življenja družbene skupnosti, za razvoj podeželja, kmetijstva in turizma. Župan o novem častnem občanu pravi še:

Našteva še prejemnike grbov občine Dobrna:

Ob nazivu častni občan in grbih občine Dobrna bo župan Martin Brecl podelil še županova priznanja, ki jih bodo leto prejeli Damjana Sluga, Jože Škoflek mlajši in Emil Mežek. Kako pa je sicer minilo leto od zadnjega praznika? Župan pravi, da se veliko dogaja:

Župan ob tem izpostavlja še gradnjo državne kolesarske povezave Velenje - Dobrna – Vojnik – Celje, izvajalec je že izbran, pogodbo pa mora podpisati še ministrstvo za infrastrukturo. Dela jim na Dobrni, kot pravi župan, ne zmanjka tudi na področju urejanja cestne infrastrukture in sanacije plazov. Med večjimi projekti pa izpostavlja:

Osrednja slovesnost bo danes ob 17. uri v Kulturnem domu Dobrna. (NS)