oktober 8, 2022

Obsijano kozjansko jabolko znova množično obiskano

V Podsredi se odvija 23. praznik kozjanskega jabolka. Ponudba je znova raznovrstna, obisk pa mnogoštevilčen, k čemur zagotovo prispeva tudi toplo in sončno vreme.

Tradicionalno poteka tudi tekmovanje v pripravi jabolčnega zavitka. (Foto: Štajerski val)

Osrednje sejemsko dogajanje ne ponuja le široke ponudbe avtohtonih jabolk, pač pa tudi vse od suhe robe, nakita, mesnih in mlečnih izdelkov, peke in tekstila. Direktorica Kozjanskega parka Mojca Kunst je zadovoljna z obiskom:

V začetku prireditve so podelili tudi blagovno znamko Kozjanskega, prejela sta jo Bojana Jevšenak in Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Ustoličili so tudi novega carjeviča, to je postal sadjar Jurij Krivec. Dogajanje je tako zanimivo, pravijo številni obiskovalci:

Kaj pa o povpraševanju pravijo ponudniki?



Praznik kozjanskega jabolka je znova med drugim postregel tudi s tekmovanjem v peki štrudla. Že tradicionalno se ga udeležuje tudi naša radijska ekipa. Tokrat sta barve Štajerskega vala zastopali Katja Žolgar in Nina Slak.

Pomerili sta se še z osmimi drugimi ekipami in čeprav nista zmagali, sta po mnenju številnih, ki so poskusili njun štrudl, spekli odličnega. 

Katja in Nina sta se odlično odrezali. Predvsem pa, kot sta rekli sami, sta se zelo zabavali.

Strokovna komisija, ki ji je predsedovala kozjanska županja Milenca Krajnc, je ocenila 8 štrudlov, enega so zaradi uporabljene nedovoljene sestavine diskvalificirali. In kaj je o letošnjih štrudlih povedala Krajnčeva?



Zmaga je šla v roke Irene Vavričuk in Stanke Alegro iz Društva kmetic Ajda. Nini sta zaupali: 

Zmagovalki, Stanka Alegro in Irena Vavričuk, s strokovno komisijo.

Drugo mesto sta osvojili Lea Vahen in Lara Štruc iz Šolskega centra Šentjur, tretje pa Ivica in Katja Milat iz Slovenskega društva za celiakijo Celje, lanskoletni zmagovalki. 

Drugouvrščeni tekmovalki iz Šolskega centra Šentjur.

Ivica in Katja Milat iz Slovenskega društva za celiakijo Celje, ki sta osvojili tretje mesto. 

Dogajanje v Podsredi se nadaljuje jutri, ko bodo na svoj račun prišli tudi športniki. V spodnji galeriji si poglejte nekaj foto utrinkov sobotnega dogajanja. (ViP, NS)