oktober 12, 2022

PGD Slovenska Bistrica ima spet avtolestev

Ob svoji 150-letnici so se člani PGD Slovenska Bistrica razveselili novega vozila. To bo, kot pravijo, pomembno za prebivalce na celotnem območju, kjer pomagajo.

Slovenjebistriški gasilci imajo novo avtolestev. (Foto: PGD Slovenska Bistrica)

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica so po dveh letih spet dobili avtolestev. Prejšnja je bila namreč že preveč dotrajana za uporabo. Nova bo, kot pravi predsednik gasilskega društva Janko Mlakar, pomagala prebivalcem Slovenske Bistrice in njene okolice. Pri tem dodaja:

Košara novega vozila se bo lahko namreč dvignila kar do 32 metrov visoko. V slovenjebistriškem društvu, kjer deluje več kot 150 članov, so novo avtolestev dobili ravno ob svoji 150-letnici. Novo vozilo je stalo dobrih 700 tisoč evrov. Približno polovico je prispevalo ministrstvo za obrambo, preostanek sta si razdelili občini Slovenska Bistrica in Oplotnica. Sicer slovenjebistriški gasilci največkrat na pomoč priskočijo v prometnih nesrečah, velikokrat jih na pomoč pokličejo tudi ob naravnih nesrečah. Ob tem pa, posebej v trenutnem mesecu požarne varnosti, Mlakar poziva še:

Mesecu požarne varnosti smo posvetili tudi tokratno drugo jutranjo kavo, nekaj nasvetov slišite TUKAJ. (TMG)