september 7, 2020

Podjetje Jagros prejelo plaketo občine Rogatec

Občina Rogatec je ob letošnjem občinskem prazniku najvišje priznanje, plaketo občine, podelila trgovskemu podjetju JAGROS. Priznanje občine je prejela Civilna zaščita občine Rogatec, denarne nagrade pa se je razveselilo Čebelarsko društvo Rogatec.

Praznik so v Rogatcu proslavili na prostem, pri dvorcu Strmol. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)

Jagros zaposluje in dobro sodeluje z društvi
Družinsko trgovsko podjetje JAGROS iz Rogaške Slatine je prejemnik najvišjega priznanja občine Rogatec za leto 2020. Podjetje, ki ima skupaj s poslovalnico v Rogatcu več kot štiridesetih poslovalnic, zaposluje že več kot sedemsto ljudi, med katerimi je tudi kar nekaj občank in občanov Rogatca. "Trgovsko podjetje Jagros goji dobro sodelovanje z društvi, ki delujejo na območju občine Rogatec, in to še iz časov pred odprtjem trgovine v Rogatcu. S finančno podporo ali pa z darovanjem blaga, ki ga nudijo v svojih trgovinah, podjetje pomaga društvom ob izvedbi raznih dogodkov oziroma prireditev, tako da se slednja lahko pohvalijo z marsikatero pokroviteljsko pridobitvijo. Še posebej je omembe vredno dejstvo, da je bilo podjetje Jagros tudi večletni generalni sponzor uspešnega malonogometnega Futsal kluba Dobovec. Skratka, trgovsko podjetje Jagros v občini Rogatec zaposluje večje število delavcev, hkrati pa je, kljub težavam, ki so skupne večini gospodarskih subjektov, vedno pripravljeno pomagati ter ima posluh za pomoč humanitarnim, športnim in ostalim društvom v občini Rogatec," so ob podelitvi nagrade obrazložili na rogaški občini.

Župan Martin Mikolič na slovesnosti ob podelitvi občinskih prizananj. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)

Priznanje civilni zaščiti zaščiti za pomoč ob nesrečah
Priznanje občine Rogatec je prejela Civilna zaščita občine Rogatec, ki ima v občini pomembno vlogo, saj se odzove ob vsaki večji katastrofi. "Tako so se člani oziroma ekipe Civilne zaščite občine Rogatec v preteklih letih izredno izkazali ob večmesečnem migrantskem valu, z oskrbo več tisoč migrantov in  tehnično pomočjo podpornih ekip za fizično varovanje meje na našem območju, v sodelovanju s policijo in vojsko," izpostavljajo na občini Rogatec in dodajajo: "Prav tako je Civilna zaščita odigrala svojo vlogo ob lanskoletnih poplavah, ki so doletele našo občino. V letošnjem letu je ključno vlogo odigrala ob izbruhu virusa Covid-19, saj so bili člani štaba v času, ko je vse zastalo, in so ljudje pazili na vsak korak, na voljo vsem občanom, ki so potrebovali pomoč. Tako so skrbeli za dostavo hrane starejšim, gospodinjstvom so zagotavljali dobavo zaščitne opreme, logistično in strokovno podporo ter občane seznanjali z vsemi potrebnimi informacijami, ki so se iz dneva v dan spreminjale."

Poveljnik Civilne zaščite občine Rogatec Milan Galun. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec) 

Denarna nagrada čebelarjem za večjo prepoznavnost občine
Denarne nagrade pa se j ob letošnjem občinskem prazniku razveselilo Čebelarsko društvo Rogatec, ki letos obeležuje že 120-letnico delovanja. "Od ustanovitve dalje člani društva prenašajo svoje znanje na mlajše generacije. Vestno skrbijo za čebele ter s kakovostnim medom in ostalimi naravnimi čebeljimi proizvodi oskrbujejo občane kot tudi ljudi izven naše občine. Čebelarsko društvo Rogatec s svojo dejavnostjo skrbi tudi za naravo oziroma sodi med naravovarstvenike, še posebej pa je delovanje društva izrednega pomena za ohranjanje izjemno dragocene čebelje vrste Kranjska sivka. Samo društvo sodeluje pri večini prireditev v občini Rogatec, pa tudi izven. Organizirajo tudi srečanja s sosednjimi čebelarskimi društvi iz Republike Slovenije kot tudi iz Republike Hrvaške, vsako leto pa z Osnovno šolo Rogatec sodelujejo tudi pri izvedbi tradicionalnega slovenskega zajtrka, ko učencem ob zdravem medenem zajtrku predstavijo življenje in delo s čebelami,« navajajo na občini in dodajajo, da z vsem navedenim člani Čebelarskega društva Rogatec pripomorejo k večji prepoznavnosti Občine Rogatec. (SP)

Plaketo je v imenu Čebelarskega društva Rogatec prevzel predsednik društva Julijan Rebić. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)

Julijan Rebić, predsednik Čebelarskega društva Rogatec in Milan Galun, poveljnik Civilne zaščite očine Rogatec z županom Martinom Mikoličem in podžupanjo Mojco Šmit. Podjetja Jagros, ki je dobitnik plakete občine, na podelitvi ni bilo. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)