november 8, 2022

Jože Sadar: Prav je, da če nekje živiš, tudi od sebe nekaj daš

Novi častni občan občine Laško Jože Sadar

V Laškem so sinoči obeležili občinski praznik in med drugim podelili naziv častni občan. Za dolgoletno uspešno delo na področju gospodarstva in družbenega življenja ga je prejel Jože Sadar. 

Naziva častni občan v občini Laško ne podeljujejo pogosto. Letos so z njim počastili Jožeta Sadarja. (Foto: Boris Vrabec)

Jože Sadar je v svojem življenju, ko je bil delovno aktiven, počel marsikaj. Med drugim je bil zaposlen v Pivovarni Laško, neizbrisljiv pečat je pustil v številnih laških društvih in Košarkarskem klubu Laško, ki ga je vodil kar 22 let. Ko smo ga povprašali, kaj mu pomeni naziv častni občan občine Laško, je za naš radio dejal:

Tudi zato se je, kot pravi, pred nekaj leti zavzel, da so se v družinskem podjetju odločili, da odkupijo več let propadajoči bivši Hotel Hum, ga prenovijo in kot Hotel Špica vključijo v laško turistično ponudbo. Sadar o sebi sicer pravi: 

Kaj ga zaposluje danes, ko je že dve desetletji v pokoju, in kako se spominja časov, ko je bil delovno aktiven, pa prisluhnite v spodnjem posnetku. Z Jožetom Sadarjem se je pogovarjala Nina Slak. (NS)