april 25, 2024

Posodobitev steklarne v Rogaški, zmanjšanje števila delovnih mest

Skupina Fiskars, katere del je Steklarna Rogaška, napoveduje posodobitev tovarne v Rogaški Slatini, s čimer bo optimizirala poslovanje. S tem pa se bodo zmanjšale potrebe po delavcih, ukinili bodo do 155 delovnih mest.

Za 15 milijonov evrov posodobitev napovedujejo v tovarni v Rogaški Slatini. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Kot so sporočili iz Steklarne Rogaška, bo skupina Fiskars v treh letih v steklarno v Rogaški Slatini vložila 15 milijonov evrov. »Cilj naložbe je posodobitev tovarne in izboljšanje njene konkurenčnosti. Naložba bo omogočila tudi občutno zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida in pospešila napredek skupine Fiskars pri doseganju cilja ničelne neto vrednosti. Cilj načrtovanih sprememb v tovarnah stekla je tudi optimizacija proizvodnih zmogljivosti, da bi bolje poskrbeli za proizvodnjo premium in luksuznih izdelkov,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Optimizacija bo zmanjšala potrebe po delavcih, v Fiskarsu ocenjujejo, da bodo zmanjšali do 155 delovnih mest. »Skupina je v zvezi z načrtovanimi spremembami začela pogajanja z zaposlenimi. Med uvajanjem sprememb bomo tesno sodelovali z zaposlenimi in njihovimi predstavniki, da bi zagotovili, da bodo v celoti obveščeni o predlogih in se z njimi posvetovali,« pravijo.

Ostalih informacij ne dajejo.