maj 23, 2023

Poučno študijsko potovanje za čezmejne reševalne službe

V sklopu projekta »Nadgradnja sodelovanja in partnerstva nujnih služb Krapinsko-zagorske županije in Savinjske regije« je občina Rogatec skupaj s partnerji organizirala študijsko potovanje. Udeležnci so spoznavali sistem zaščite in reševanja, pomerili pa so se tudi v zanimivem kvizu.

Pri projektu sodelujeta tako slovenska kot hrvaška stran. (Foto: Občina Rogatec)

Cilj projekta »Nadgradnja sodelovanja in partnerstva nujnih služb Krapinsko-zagorske županije in Savinjske regije«, z akronimom »CRO-SI-SAFE«, je izboljšati čezmejno partnerstvo reševalnih služb in povečati raven znanja in kompetenc reševalnih služb ob naravnih in drugih nesrečah. Podrobneje lahko o njem preberete TUKAJ. Sofinanciran je preko javnega razpisa za predložitev projektov v okviru Programa sodelovanja Interreg V–A Slovenija – Hrvaška, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Cilj projekta je vzpostaviti in izboljšati sistem pomoči ob naravnih in drugih množičnih nesrečah na obeh straneh meje, na študijskem potovanju so udeleženci dobili številne pomembne informacije. (Foto: Občina Rogatec)

Občina Rogatec je v okviru projekta skupaj s partnerji – Zagorsko razvojno agencijo, Krapinsko-zagorsko županijo in Razvojno agencijo Sotla – organizirala študijsko potovanje. Udeležencem so na Igu predstavniki Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje predstavili sistem zaščite in reševanja v Sloveniji ter izobraževalni center s poligoni. Zdravstveni dom Celje jim je predstavil sistem nujne medicinske pomoči v Sloveniji ter službo za nenujne in sanitetne prevoze Reševalne postaje ZD Celje. V Šmarju pri Jelšah pa je bil pub kviz, kjer so udeleženci študijskega potovanja z veseljem sodelovali in se družili.

Naročena vsebina