maj 28, 2023

Praznik občine Poljčane: vsi na Boč!

Občinski praznik občine Poljčane je bil na včerajšnjo soboto tudi v znamenju športa. Udeleženci dogodka »Vsi na BOČ« so na cilj prišli s kolesi ali peš. V moški konkurenci je padel tudi rekord.

Pohodi so odlična rekreacija in druženje na celotno družino. Boč je posebej priljubljena točka. (Foto: Štajerski val)

Občina Poljčane je občinski praznik, ki je sicer na 2. junij, proslavila tudi na športen način. V sodelovanju z društvi, organizacijami in posamezniki so organizirali športno-rekreativen dogodek Vsi na Boč, združen s tradicionalnim 14. MTB vzponom na Boč in 32. pohodom družin k stolpu na Boču.
Druženje že prispelih kolesarjev in pohodnikov ob dobri hrani. (Foto: Štajerski val)

Praznovanje občinskega praznika na takšen način je novost. Županja občine Poljčane Petra Vrhovnik ob tem dodaja:

Praznovanje občinskega praznika je nekaj posebnega, tako menijo tudi udeleženci dogodka, ki so nam povedali: 



Vse sodelujoče in športno aktivne je ob toplem in lepem vremenu na cilju pričakala osvežitev in pogostitev s prigrizki in malico. 

Podelitev nagrad najboljšim in najhitrejšim 
Zaključek praznovanja je gostil Planinski dom na Boču, kjer je županja Petra Vrhovnik simbolično podelila nagrade najboljšim kolesarjem, najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu in največji udeleženi družini. Dogodka se je udeležilo 56 kolesarjev, od tega 7 kolesark. Med moškimi je Klemen Španring podrl sedem let star rekord s časom slabih 33 minut in zmagal. Sledila sta mu Mitja Dovnik in Matej Kangler. V ženski konkurenci kolesark je prvo mesto osvojila Tajda Španring s časom dobrih 49 minut. Na stopničkah sta se ji pridružili še Julija Grm in Urška Šplajt.
Podelitev nagrad najhitrejšim kolesarjem v moški in ženski konkurenci. (Foto: Štajerski val)

Dogodek je privabil tako najmlajše kot najstarejše. Najmlajša udeleženka je bila stara šele 10 mesecev, ki ji je s pomočjo družine uspelo priti na cilj. Med petnajstimi sodelujočimi družinami je nagrado za najbolj številčno prejela družina Geskovnik, ki se je kot edina povzpela tudi na stolp, ki je še višje od planinskega doma. Še več utrinkov z Boča si oglejte v spodnji fotogaleriji.

V znamenju športa bodo v občini Poljčane v petek, 2. junija, podelili še športne nagrade za najboljše posameznike na športnem področju v občini v lanskem letu. Na večerni zabavi pod velikim šotorom je vzdušje razgrela tudi Tanja Žagar.
Sicer pa je športnemu dopoldnevu sledila še velika večerna zabava pod šotorom pri gasilskem domu v Poljčanah. Na njej so zbrane zabavali Ansambel Akordi, BQL, Til Čeh, Tanja Žagar in Ansambel Slovenski zvoki. Nekaj utrinkov v galeriji, še več, tudi video, pa najdete na našem Facebooku in Instagramu. (SZ)